El PP investirá les alcaldies de les principals poblacions de la Ribera

4
238
Ajuntament d'Alzira

Les tres principals poblacions de la Ribera Alta, Alzira, Algemesí i Carcaixent investiran este dissabte alcaldes ó alcaldesses populars que  a més repetixen en els seus càrrecs. En el cas de la capital comarcal els 13 regidors obtinguts pel PP li donen una còmoda majoria a Elena Bastidas tot i que l’oposició ha guanyat escons- sumen 8  regidories- en desaparèixer el PSD-PSI que amb 2 representants recolzà la pasada legislatura el govern conservador. El PSOE de la nova portaveu, Isabel Aguilar, la coalició Compromís de Carles Aranda, Adelaida Pau i Diego Gómez, més Iván Martínez d’EU, pretenen donar – siga junts ó per separat- molta més guerra en la nova legislatura.

Res no canvia tampoc a Algemesí on el popular Vicent García ha conservat, pels pèls, la majoria absoluta però s’enfrontarà a una forta oposició integrada pel PSPV, EU i Més Algemesí.

Algo ha canviat a Carcaixent però no el suficient per desbancar, Lola Botella que, una vegada més, agafarà el bastò, tot i que ha necessitat recolzar-se amb Juanito Alcalde (PSD). A la bancada d’enfront patirà la forta oposició d’un crescut, Paco Salom, que estarà ajudat per 5 companys del Bloc.

Ernesto  Sanjuán (PP) presidirà, de nou, la turística Cullera, mentre Sueca passarà a mans d’un independent, Salvador Campillo, ajudat per les forces progressistes per evitar ser assaltada pels populars.

A Carlet renova la presidència la incombustible, Mª Àngeles Crespo, que encara que, en esta ocasió per la mínima, ha tornat a superar la suma d’escons del Bloc i del PSPV.

L’Alcúdia continua essent una illa envoltada de blau per totes les parts, on el socialista Robert Martínez deurà agraïr el silló de l’alcaldia a Paco Sanz, davant l’empenta de la popular Oreto Segura.

Suspense a Alginet

Entre les localitats on pot passar de tot està Alginet. Després de les eleccions el PP va traure el major nombre de vots i de regidors, encara que no la majoria absoluta. Els populars van aconseguir 7 edils, el PSOE, quatre, Socialistes d’Alginet, 3, el Bloc, 1, IDEA, 1 i PSD-Gent d’Alginet, 1. En principi tota l’esquerra es va posar d’acord per a desbancar al PP del govern municipal, però en dues ocasions, i per disputes internes entre el PSOE i SdA, el pacte d’esquerres, llevat que aquest matí passe alguna cosa, no es forjarà.

El candidat de l’esquerra és el nacionalista Jesús Boluda, però després d’intentar-ho juntament amb el candidat d’IDEA, Carles Bayarri, el pacte s’ha complicat i l’actual alcalde en funcions, el popular , Enrique Girona, tornarà a ser investit primer edil d’Alginet. El candidat del PSOE, Antoni Lozano, ha avançat que els seus regidors votaran al candidat del Bloc, Jesús Boluda. Presumiblement el portaveu d’IDEA, Carles Bayarri farà el mateix. Mentre Socialistes d’Alginet votaran, sino passa res, al seu candidat i ex alcalde, Pepe Alemany.

El PP ho té complicat, ja que té només 7 edils dels 17 que componen el Consistori i haurà d’arribar a acords amb els altres partits per a traure avant els temes prioritaris. A Alginet s’espera una legislatura complicada. Però Alginet pot oferir sorpreses. Després de trencar-se el pacte d’esquerres en dues ocasions, cap la posibilitat, que pujant les escales del saló de plens aquest quatriparit renasquera. Hui eixirem de dubtes.

Incògnites a Benifaió i Alberic

Benifaió és un altre bastió del PP on ha perdut la majoria abosuluta (7 edils). En aquest cas el més problable és que l’actual alcaldessa del PP, Amparo Arcís governe en minoria o pacte amb «Gent de Benifayó». Per l’esquerra el PSOE té 6 edils, i el Bloc-Compromís 2.

Un altre dels punts calents és Alberic. Sinó passa cap castàstrofe Faustino Sala (PP) serà l’alcalde amb un govern en minoría. En els comicis el PP va traure 7 edils, CV, 4, Eu, 3, PSOE, 2 i l’escissió del PP encapçalada per l’ex alcalde Enrique Carpi, 1 (AIA).

Vicedo per Hernan a Corbera

Bloc-Compromís té assegurada l’alcaldia de Corbera,  a càrrec de Jordi Vicedo, ja que amb 5 regidors nacionalistes i recolzats per 1 edil del PSOE desbancarà de la vara de comandament a l’actual alcalde popular, Leopoldo Hernán que també va traure 5 edils.
A Almussafes està tot obert però el més segur és que Bloc i PP tornen a pactar i desbanquen al PSOE de María Ángles Lorente. L’ingònita està en saber qui serà l’alcalde, o Albert Girona (BLOC) o María Ángeles Santos Juanes (PP).

4 Comentarios

 1. es que ha ganado quienes queremos la mayoria menos mal que luego entre los de izquierdas no se aclaran y asi por lo menos gobiernan los que tienen mayoria y no las minorias ni las agrupaciones de minorias

  • Si pero que governen en minoría i ben controladets per l,oposició, que al fi i al cap te mes vots que el PP. Avore si aixi aproven tantes coses alegrement en comisions i Plenos?. Sobre tot Alberic, que ja estaba bé de tanta «Era Carpiana», fent i desfent alegrement i pasant pel forro als demes.

   • eso les pasara tambien a los alcudianos, que ahora los socialistas gobernaran en minoria y los tendran mas controladitos, fijate que els de Compromis han votado en blanco alli y todo, y eso sera por que ya los conocen tambien

    • uyy en l’Alcudia a mi me dan pena el pobrets!
     otra vez se ha quedado Robert de alcalde, pero ahora por lo menos si los del Compromis se ponen en su sitio ya no va a poder hacer lo que quieran!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here