Més de 2.500 persones visiten l’exposició «Restes de vida» en el MUMA d’Alzira que estarà oberta fins al 26 de juny

0
420
Exposició al MUMA

L’exposició “Restes de vida, restes de mort” pot visitar-se en el MUMA, fins al diumenge 26 de juny. Una ocasió per a conèixer els estudis arqueològics realitzats en els jaciments prehistòrics de la Comunitat Valenciana i endinsar-se en les creences entorn de la vida i la mort de les societats primitives de les nostres terres.
Des del 25 de març, dia en què es va inaugurar l’exposició fins al passat 31 de maig, més 2.500 persones han visitat aquesta exposició, per a acostar-se al món dels nostres avantpassats. Des de grups d’escolars o associacions culturals, fins a particulars, un bon nombre de participants que han pogut contemplar aquesta interessant mostra organitzada pel Museu de Prehistòria de València.

La mort i la seua relació amb la vida és el fil conductor d’aquesta exposició, ja que totes les societats que ens han precedit, han condicionat les seues vides conscients en tot moment de la seua destinació final, la mort. Els avanços de l’estudi multidisciplinari dels jaciments arqueològics, han permès que diferents especialistes oferisquen una visió sobre el concepte que tenien de l’altra vida. A través de quatre àmbits: “Enfrontar-se a la mort”, la “Arqueologia funerària i l’antropologia física en l’estudi de la Prehistòria”, “Morir en terres valencianes”, i “Noves tècniques per a estudiar vells ossos”, es mostra com els rituals i les pràctiques funeràries van canviant i adquirint complexitat a mesura que les societats evolucionen.
El plantejament expositiu s’ha dut a terme des de la Unitat de Difusió, didàctica i exposicions del Museu de Prehistòria de València, a través de panells i vitrines amb materials originals, rèpliques, i recreacions en maquetes a grandària natural d’alguns dels enterraments més representatius. Reforcen la part didàctica monitors interactius on l’espectador pot participar en una pantalla tàctil, a més de cinc audiovisuals amb explicacions monogràfiques. Uns continguts molt complets, amb un correcte, amé i instructiu tractament d’aquest tema per a molts desconegut, interessant per a uns altres, però que no deixa indiferent a ningú. Una exposició que obliga a retrocedir en el temps per a reflexionar, partint dels nostres coneixements del present cap a un passat llunyà, fosc, portats de la mà de l’arqueologia, per a acostar-nos una mica a la vida de les els primers habitants de les nostres terres.

L’exposició va estar en el Museu de Prehistòria de València, del 4 de febrer al 20 de juny de 2010, i més tard a Xàtiva, del 14 de gener al 20 de març. A Alzira podrà contemplar-se fins al 26 de juny, per a continuar el seu periple per diferents localitats. Així d’Alzira visitarà la ciutat d’Elx, exhibint-se en el Museu Arqueològic i d’Història d’Elx – MAHE, de l’1 de juliol al 16 d’octubre d’aquest mateix any.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here