El Ball de Valencians de Vilanova i la Geltrú i Castellers de Riberal s’uneixen a les dos muixerangues d’Algemesí en la Trobada

0
467
Les dos muixerangues d'Algemesí

Segles de tradicions exportades i compartides reviuen aquest dissabte 11 de juny a Algemesí amb la XII edició de la Trobada de Muixerangues que reuneix en aquesta ocasió a les dues muixerangas algemesinenses que acullen enguany com convidats al Ball de Valencians de Vilanova i la Geltrú i a Castellers de Riberal.
La Muixeranga d’Algemesí i la Nova Muixeranga oferiran de nou el seu repertori de torres humanes i figures en la plaça Major. Entre les formacions convidades es troba el Ball de Valencians de Vilanova i la Geltrú, un grup que recrea les danses i torres que després han donat lloc als castellers i que pren el seu nom de les ancestrals tradicions valencianes. Per la seua banda, els Castellers del Riberal es va crear en 1997 en la localitat catalana de Bao, en la comarca del Rosselló.
La XII Trobada de Muixerangues reunirà en la plaça Major d’Algemesí a unes 400 persones que oferiran les més diverses formes de construir torres humanes. L’acte tindrà lloc el dissabte 11 de juny a les 19 hores.

La Muixeranga d’Algemesí ha organitzat una conferència el dia previ a la trobada de muixerangues. El divendres 10 de juny a les 20 hores en el Saló d’actes del Casino Lliberal tindrà lloc la xarrada sobre l’exportació del ball de valencians i la seua evolució.

El ponent és Jordi Bertran, actual director del Festival Internacional de Música Tradicional i Popular de Vilanova i la Geltrú, que compta amb un ampli curriculum en gestió i cultura popular. Es tracta de repassar l’evolució històrica de les danses valencianes que combinaven les coreografies amb la construcció de torres humanes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here