Girona (PP) serà l’alcalde d’Alginet en trencar-se el pacte d’esquerres pel repartiment de regidories

12
351
Enrique Girona (PP)

El que hui és blanc, demà és negre. Açò és el que ha passat aquesta setmana en la política d’Alginet. Si dissabte passat PSOE, Socialistes d’Alginet, IDEA i Bloc arrivaven a un acord per a governar l’Ajuntament durant els pròxims quatre anys, amb el nacionalista Jesús Boluda com a alcalde, en la nit del dilluns aquest pacte va esclatar.
Jesús Boluda va manifestar aquest matí a Riberaexpress que el pacte s’ha trencat «perquè no ens hem posat d’acord amb el repartiment de regidories, sobre tot entre PSOE i Socialistes d’Alginet». De totes maneres, Boluda ja li va comunicar a l’actual alcalde que s’havia trencat el pacte, «que fera marxa per a conseguir un govern estable»,  però que el Bloc no va a pactar amb el PP.
Ara s’espera una setmana incerta, però el més probable és que el popular Enrique Girona governe en minoria amb pactes puntuals.

Antoni Lozano (PSOE) en la seua pàgina de Facebook dona la seua versió del trencamente del pacte: «Després de la última reunió que ha finalitzat fa uns moments, Pepe Alemany decideix trencar el pacte d’esquerres en favor del qual el PSPV-PSOE havia cedit l’alcaldia a un dels grups minoritaris». I continua: «Les demandes del Sr. Alemany passaven per no deixar que Antoni Lozano fos alcalde (encara que legítimament es a qui correspondria el cárrec) i introduïr-se en concejalies com treball i benestar social. Ha estat inapaç de cedir en cap aspecte dels presentats pels demés partits i finalment ha decidit alçar-se trencant de forma unilateral la possibilitat d’un pacte de govern».

Per la seua banda, l’alcalde en funcions i futur primer edil, Enrique Girona, va manifestar a Riberaexpress que davant aquesta nova situació «anem a assumir el govern municipal amb tota humilitat, treball i serietat». Girona també va ser caut i va recalcar que encara queden diversos dies per a la investidura i que pot passar «qualsevol cosa». De totes maneres, el candidat popular, amb set regidors, té quatre anys per davant prou difícils i per açò té la intenció d’arribar a «acords puntuals amb els diferentes grups de l’oposició» per a poder tindre estabilitat.

12 Comentarios

 1. Jesús, el millor que vos pot passar és no pactar. Si ni en açò és fàcil arribar a un acord imagineu-vos qué passarà quan vinguen altres temes (de vegades temes més interessats). No té trellat estar sempre pendent dels altres quan hi ha tanta feina a fer. Que governe el grup que més vots tinga, i vosaltres a fer una bona oposició, amb aportacions en positiu i sent crítics amb la gestió del qui estiga al govern.

  Anim i endavant!

 2. EL PP HA SEGUT EL MES VOTAT, PUES QUE GOVERNE !!!! Y LA COSA NO ES SER CRITITS EN QUI GOVERNE, ES MIRAR PER AL POBLE. ELS SOCIALISTES MIREN PER TINDRE JORNALS TOTS ,AL DE VALENCIA SEL LLEVEN DE DAMUNT Y L´ENVIEN » AL PUEBLO» A MORIR….. Y EL DE SDA BUSCA UN SUELDO Y NO ANAR A LA MATINA A PULVORIZAR , TOTS VAN A TRAURE ¿QUIN FUTUR LI ESPERA AL NOSTRE ALGINET? AH Y EL DE IDEA NI TE CUENTO ..EIXE NO TE IDEA DE RES. PARLA COM UN LORO SEMPRE DIU LO MATEIX…

  • SEGURO QUE ESTA PERSONA A.M. EN LOS PACTOS QUE SALE BENEFICIADO EL PP, AHI NO PEDIRA QUE GOBIERNE EL MAS VOTADO, AHI EL PACTO SEGURO QUE ES POR EL BIEN DEL PUEBLO, EJEMPLO EL PACTE DEL POLLASTRE, RITA A LA ALCALDIA POR PRIMERA VEZ.
   EN CUANTO A SUS COMENTARIOS SOBRE LOS CANDIDATOS SE DESCALIFICA USTED MISMO AL HACERLO EN FORMA ANONIMA, PUES COMO ALGINET ES UN PUEBLO Y NOS CONOCEMOS TODOS, PODRIA RESPONDERLE EN PROPIEDAD. DE TODAS FORMAS, SI DE VERDAD SU INTERES ES ALGINET, PREGUNTELE A SU ALCALDE Y QUE ENTIENDO QUE USTED ES VOTANTE SUYO ¿PORQUE NOS COSTO EL CENTRO DE SALUD CASI 400 MILLONES DE PESETAS? ¿PORQUE ELIGIO LA SEXTA EMPRESA, LA MAS CARA Y NO ALGUNA DE LAS CINCO MAS BARATAS?.
   SALVE Y USTED LO PASE BIEN
   PACO ALEMANY
   Secretario de Organizacion Sd’A.

 3. Senyor Boluda,

  el seu company Serer ( excandidat del Bloc durant els 4 anys pasats), va fer el millor posible per el poble sense importar-li si pactava amb el PP o qui fos… eixe tipus de persona és de admirar i no, persones que volen estar al poder per a lucrarse.

  Cas a part, seria el de Pep Alemany, que segurament reclamaría la concejalía de urbanisme, per finalitzar els seus projectes «tan legals i positius per al poble».

  Carles Bayarri, no et conec,però si et consideres una persona intel-ligent, dedica el teu temps a construir i no destruir, ensenyat a treballar en equip!!

  • Només cal que te informes abans de parlar, ja que la concejalía d’obres li la van oferir, i ell la va declinar. Ja que el programa electoral de Sd’A, era treball i més treball, per lo tant, el NOSTRE PARTIT, creu que eixa concejalia seria la correcta, perque sinó una bona part del nostre programa es pedria. I ara hi ha que preguntar-se, el PSOE volia un pacte d’esquerres ? o estaven esperant a la minima per a poder trencar les coses un altre partit per a ells dir, la culpa del altres. Un poc més de responsabilitat.

 4. FINS AÇI ARRRIBEN LES MANIPULACIONS DEL PSOE D’ALGINET. PER QUE NO DIUEN LA VERITAT, QUE NO VA SER EL SEÑOR ALEMANY QUI VA TRENCAR EL PACTE, SI NO ELS SENYORS DEL PSOE QUE HEU VOLEN TOT PER A ELLS. SI EL SENYOR ALEMANY VA EIXIR FORA I TORNA A ENTRAR. COSA QUE ELLS NO DIUEN PER A QUE EL POBLE CULPE AL SENYOR ALEMANY. PSOE D’ALGINET NO MENTIU AL POBLE. O SEREU UN PARTIT DE MENTIDERS

 5. Tres coses:

  1) No vaig estar la reunió del passat dilluns, ni he parlat amb cap dels protagonistes, però si haguera de confiar en alguna versió em creuria el que diu Antoni Lozano. Al marge d’ideologies que es poden o no compartir, la seua credibilitat està fora de dubte.

  2) Tot i que pense que és el pitjor per a Alginet, el PP està legitimat per a governar l’Ajuntament en minoria perquè fou la llista més votada, i amb diferència. El pacte a quatre bandes dels partits d’esquerra haguera estat una bona opció, però ha quedat clar que alguna de les parts no està disposada a cedir la seua suposada quota de poder en benefici de la gent del poble, de les classes treballadores que confiaven en un govern progressista per a Alginet. En democràcia, i sempre que no hages obtingut la majoria absoluta, estàs condemnat a entendret amb els teus rivals polítics, a negociar i a fer algunes concessions pensant en el bé comú. És obvi que hi ha gent que no està disposada. Per altra banda, no és normal que l’alcalde surta d’un partit votat per 728 persones de les més de 8000 que votarem el dia 22. Tant PSOE com SdA s’ho han de fer mirar perquè les 1876 persones que votaren al Sr. Lozano i les 1377 que votaren al Sr. Alemany no ho feren pensant en que l’alcalde anava a ser Jesús Boluda. Pense que la voluntat del pacte és molt lloable, però la imatge col·lectiva que ha donat l’esquerra d’Alginet és veritablement trista.

  3) Quan em vaig assabentar que Antoni Lozano anava a ser el candidat del PSOE em vaig alegrar: el conec personalment i sé que és una persona molt vàlida, que aposta pel diàleg i que sap escoltar tothom. Sempre he pensat que seria el millor alcalde que podria tenir el poble. Tanmateix, pense que s’ha equivocat totalment en l’elaboració de la seua llista electoral. No sé si haurà estat decisió seua o si – com imagine – hauran estat les pressions internes de la pròpia gent del PSOE d’Alginet, però pense que al poble hi ha gent d’esquerres molt més vàlida i preparada, amb més prestigi i credibilitat, que la majoria de persones que formaven el seu equip, sense menystenir en cap moment a ningun d’ells. Em sap greu per ell i pel poble, però si d’ací quatre anys no canvien d’estratègia, presagie que tampoc recuperaran l’alcaldia. És evident que el partit del Sr. Alemany els ha «furtat» molts vots, però pense que una part de responsabilitat també la té el propi PSOE. Imagine que ja hauran fet autocrítica i que se n’hauran adonat del que dic: tindre el carnet del PSOE i pagar les quotes no és un aval per a poder ser regidor del poble; una persona que gestione el tresor públic i represente al poble institucionalment ha ser una persona formada i amb criteri. Si no és així, ocorre el que estem vivint ara a l’Ajuntament: que la majoria de regidors no saben ni parlar en públic. Així es impossible que un poble progresse…

  • pues bueno lo que un regidor no parle bé en públic a mí personalment me dona igual, lo que me interesa de veres es la integritat de una persona y el equipo que porta pot dur un discurs molt bonico en papaer y dirte coses que no son de veres, es la persona la que me importa y els seus actes

 6. Totalment d´acord amb AM, en el nostre poble no volem polítics que «parlen molt i no fa res», volem gent honesta, treballadora i que el seu principal objectiu siga treballar per el poble i no entrar en el govern sols per tindre feina.

  Es suposa que els partits d´esquerres no han pogut arrivar a un acord per diners???????

 7. Ja està bé, al nostre poble cadascú tindrà la seva opinió, ja siga les mateixes que les nostres o diferents. El pacte d’esquerres estaba molt complicat, encara que al final es va conseguir, donant l’alcaldia a un partit minoritari com el BLOC amb un concejal i el tinent d’alcalde a IDEA, amb un concejal també. Sd’A, BLOC, IDEA i PSOE es van reunir el dilluns per a parlar de les concejalies que tindria cada partit. A la reunió el PSOE va arribar amb un foli amb el llistat amb totes les concejalies de tots, i els components de Sd’A, van intentar per totes les maneres que es cambiara alguna concejalia, com es la de empleo o la de benestar social. Segons Antonio Lozano, ells han renunciat a l’alcaldia que no poden renunciar també a les concejalies, cal recordar que Pepe Alemany també a renunciat a la possibilitat de l’alcaldia, per lo tant, ell diu que tampoc pot renúnciar a les dos concejalies. Per lo tant, entra en una espiral, en la que Alemany comença a intentar negociar el que cadascú agafe una concejalia, empleo per a Sd’A i benestar social per a PSOE, però no se perquè el PSOE no cedeix, en paraules del número dos Salvador Escutia, que no se cambia res que aixó es lo que hi ha, per lo tant una pregunta vuic deixar jo ? El PSOE a que va anar a eixa reunió a fer poble i continuar amb el pacte o a buscar una excusa per a que algú diguera fins açí, i ells no ser els que han trencat el pacte cara al poble per a la foto ? Deixeu de tanta foto i de voler aparentar, que el que hi ha que preocupar-se es per el poble i no que vinga desde el PSOE de Valencia a intentar arreglar coses açí, primer que solucionen ells els seus problemes, i pel que tinc que dir de Jesús Boluda i de carles Bayarri, es que van estar a l’altura de la situació. Per lo tant, el pacte ja no es que siga complicat, sinó que es IMPOSSIBLE. Així que ara, el actual alcalde en funcions Enrique Girona el dissabte siga embestit com a nou alcalde del poble d’Alginet amb minoria, per lo que gobernar pot estar molt complicat. Així que deuran de pactar moltes coses per a que funcione tot correctament, per la qual cosa també demane als partits que tot lo que siga bó per al poble que voten a favor, i no que voten a tot en contra per sistema, ja que desde Sd’A, ja han comunicat que no van a pactar amb el PP, però les propostes que faça el PP , i que siguen el millor per al nostre poble, les votará a favor, ja que el poble lo que necessita es empleo i desde Sd’A el seu programa tenies solucions molt bones, paraules de Pepe Alemany.

 8. A MI ME FA RISA AIXO DE » FER POBLE» ELS PARTITS POLITICS, NO FAN POBLE QUE DIGEU ALGUNS, POBLE EL FAIG JO A LES 6 DEL MATI TOTS ELS DIES AL TREBALL PER A PAGAR ELS IMPOSTOS DEL AJUNTAMENT, ESTE MES EL COTXE, LA CONTRIBUCIO EL MES PASAT Y PER SI FORA POC ARA LA RENDA, AIXO ES TREBALLAR NO CAL QUE VOSATROS» FEU POBLE » ESTEU QUETS , ME DEMOSTRARIEU QUE FEU POBLE , SI FOREU COM GIRONA QUE NO VOL EL SUELDO DEL AJUNTAMENT. AIXO A SEGUT MOLT BO, Y EL LOZANO ENCARA LI DIU EN LA RADIO QUE DE VEGADES VAL LA PENA PAGAR UN SUELDO, ESTE HOME ES NOTA QUE NO TE EL LLOM DOBLAT DE TREBALLAR FINS ARA ELS HA GUANYAT MOLT FACILS. QUE ES FIQUEN DE ACUERDO ELS 6 PARTITS COM SIGA Y SE POSEN MANS A LA OBRA PERO EN CARACTER DE URGENCIA , QUE EN EL POBLE ESTEM FARTS PERO DE TOTS ELS PARTITS NO ES PENSEU………

  • Bueno al final estamos en algo de acuerdo, aunque no creera usted caballero, ¿que es el unico que paga impuestos en Alginet?.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here