Algemesí inicia les activitats amb motiu de la Fira de Sant Onofre

0
451
Sant Onofre, patró d'Algemesí

La fira de Sant Onofre torna a omplir Algemesí d’activitats esportives, festives, religioses, culturals i socials. Esta festivitat tindrà lloc des d’hui a les 20.30 hores, dia en què es durà a terme la visita inaugural en el parc de Salvador Castell per part de les autoritats, fins al diumenge 12 de juny en què se celebrarà la festivitat del patró d’Algemesí: Sant Onofre.

Al llarg d’este cap de setmana comencen ja les activitats. El dissabte a la vesprada es duran a terme les proves de la Volta a Peu, a partir de les 17.30 hores des de la Plaça Major, mentre que a partir de les 22 hores es durà a terme en la plaça de l’Auditori Moreno Gans el XXXIII Festival de Bandes de Música amb la participació de la Societat Musical d’Algemesí i el Centre Artístico Musical de Foios. El diumenge se celebra el campionat de pesca a càrrec del Club Xopera, la matinal motera en el Pla i la romeria des de la plaça Major fins al paratge de la Xopera.

Al costat d’estos actes puntuals s’inicien ja els campionats de truc i de pic i maneta que organitza la Confraria Al Peu de la Creu, la XXXV edició del trofeu de futbol del Racing d’Algemesí, el torneig de frontenis, mentre que el grup d’Esplai durà a terme en pròxims dies els campionats de futbol sala i futbol 7. No faltarà a la seua cita anual el campionat de tir i arrossegament. El segon cap de setmana de la fira de Sant Onofre arranca el divendres 10 de juny amb els campionats de petanca i milotxa. El dissabte 11 de juny se celebra la vuitena edició del trofeu d’arts marcials, el campionat de piragüisme, el concurs d’oca i parchís, la globotà en el parc de Salvador Castell i la romeria de Sant Onofre des de l’ermita fins a la basílica, la qual s’iniciarà a les 9 del matí i finalitzarà al migdia amb un menjar popular en la Xopera. A la nit se celebrarà la XLIII festival de gastronomia tradicional “La Paella” que reunirà a centenars de persones en les populars paelles nocturnes. El diumenge 12 de juny se celebra la processó de Sant Onofre des de la Basílica de Sant Jaume fins a l’ermita de Sant Onofre.

Per a altres dates del mes de juny queda també la primera edició del torneig de futbol de l’Algemesí CF, el campionat autonòmic d’esquaix o la tercera edició de la carrera ciclista.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here