Pedro Martínez, la perla del tenis alzireny, idolatra Federer, s’identifica amb l’estil de Djokovic i admira la força mental de Nadal

2
550
Pedro Martínez al Club de Tenis Alzira

Pedro Martínez (Alzira, abril 1997),la perla tenística d’Alzira i la Ribera, va tocar el cim de la seua curta carrera el passat cap de setmana en guanyar tant en indiviudals com en dobles la Babolat Cup a Sevilla, competició que li ha donat el passaport al próxim campionat europeu de la categoria infantil que es disputarà a Xèquia en juliol.

La vida diaria de Pedro no té res a veure amb la d’un xaval de la seua edat; rep classes particulars a sa casa com estudiant de 2º d’ESO  dins d’un programa especial per a esportistes. Apenes veu els amics perquè o bé entrena més de 4 hores diàries o bé viaja per participar en les nombroses competicions.

L’afició al tenis li arribà per son pare que des de jove és soci del Club de Tenis Alzira i perquè des de els 6 anys residix en un xalet al Respirall, tot just al costat de les mateixes pistes del Respirall on entrena.

Cal tirar-lo del club

Als 3 anys agafà la primera raqueta i ja no l’ha soltat, ni tan sols durant la primera entrevista que un mitjà de comunicació-Riberaexpress- li ha fet. Sense parar de donar-li voltes a la única «novia» que coneix, Pedro va desvetlant la seua personalitat. Té molt clar que vol ser tenista i no li importa sacrificar les eixides amb els amics o altres plaers propis de la seua edat. Les paraules del seu entrenador, Nacho López, són molt clarificadores; «no vol mai abandonar la pista, em costa tirar-lo del club, el passat dilluns que era el dia de descans, estava pilotejant a la canxa en xancles».

Ho té tot per trionfar

Encara que el seu tècnic no s’atrevix a dir-ho és evident que té al seua abast un autèntic diamant en brut; «és l’únic jugador de la seua categoria que ho fa tot, és capaç de jugar des del fons de la pista, de volejar, fer deixades, tallar la pilota, traure prou bé i pujar a la xarxa». Però al mateix temps Lòpez li aconsella que siga «humil» i al diamant li veu alguns defectes que cal pulir, «millorar la disciplina i ser més treballador».

En els últims mesos ha millorat mentalment amb l’ajuda del cos tècnic «em va reconèixer que en els moments importants d’alguns partits es ficava nerviòs.» El tècnic que l’acompanya en els desplaçaments, Carlos Bertó, no oculta alguns detalls del nou campió «és molt desordenat, la seua habitació pareix una lleonera» a més que «no és molt fàcil de manejar i sempre està enganxat al mòbil».

Compartix preparador físic amb David Ferrer

Conta amb un preparador físic de primerísim nivell, David Andrés, que entrena un dels millors tenistes del circuit professional com és David Ferrer.

Ansiòs per acabar l’entrevista i per pegar raquetades, Pedro confesa les seus preferències; el torneig de Wimbledon és el que més li crida l’atenció – tot i que sols entrena en terra batuda o en pistes dures-. El seu ídol no és altre que el suïs Roger Federer, però amb els seus 177 centímetres és un xic estilitzat que s’identifica amb el joc del serbi Novak Djokovic -amb el qui té un cert paregut físic-  i admira la força mental de Rafa Nadal.

El número 3 del ranking nacional acaba de guanyar el seu primer slam infantil i ja és prepara a les pistes del Club de Tenis per al circuit Nike del pròxim dilluns a Sevilla. Nacho comença a mentalitzar-lo perquè el seu primer gran trionf «no li pese massa en la motxila». Per fí en la canxa, Pedro descarrega tota la seua força i sapiència tenística amb el tècnic poques hores després d’entrar en l’ èlit de les promeses del tenis.

Nacho López, Pedro Martínez y Carlos Bertó

2 Comentarios

 1. Poc a poc Pedro, sense presa¡¡

  Ara es l,edat mes complicada, «l,adolescència» y de com pases esta edat determinarà el teu futur com a teniste profesional i com a persona.

  molta sort a Sevilla ¡¡i a tornar a gunyar a Munar¡¡

  un abraç

 2. Pedro,
  No es es solament una perla, es una pelailla de les mes fines, correcte educat y a pesar del treball que es jugar tantes hores al Tenis, le dedica totes les hores que pot al estudi aon també trau unes notes exepsionals.
  Continua com eres, triunfaras en tot!!
  un beset –

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here