L’Alcúdia denúncia que la taxa del fem del Consorci continue pujant

2
505
 
 

Planta de Fem de Guadassuar
En unes setmanes els veïns i veïnes de l’Alcúdia, a l’igual que la resta de la comarca rebran els rebuts corresponents a l’any 2011 de la taxa del Consorci.

Com va denunciar en el seu moment l’Ajuntament de l’Alcúdia, encara que el nombre de tones tractades imputades a l’Alcúdia ha disminuït en prop d’un 7%, passant de 4.731 (any 2010) a 4.409,60, aquest any es pagarà un rebut per vivenda (57,24 €) pràcticament igual al de l’any passat (58,57 €). Eixa situació es va a reproduir en termes molts semblants en la pràctica totalitat dels municipis integrats en el Consorci.

La causa del fet que, havent-se reduït la quantitat de residus urbans de l’Alcúdia es mantinga la taxa que ha de pagar cada ciutadà és, com ja s’ha denunciat en moltes ocasions anteriors, l’augment elevat dels gastos de caràcter administratiu (prop de 300.000 €) i la imputació a la taxa d’altres despeses addicionals no previstes inicialment. Prop del 20% del que paguen els veïns dels pobles del Consorci correspon a despeses de gestió accessòries, que, si seguiren recaptant la taxa els ajuntaments, no hauria de pagar-se.

Com denuncià l’Ajuntament de l’Alcúdia en el seu moment, la creació d’eixa taxa per part del Consorci ha suposat un nou gasto superflu i innecessari, per a prestar un servei que ja venien pagant els ciutadans als seus respectius Ajuntaments, que està molt lluny de la tantes vegades proclamada “austeritat” que propugna el PP en la seua acció de govern, i que no compleix en les administracions on governa.

L’últim exemple d’eixa política és la creació al propi Consorci d’un “Departament de Comunicació” destinat a “l’autobombo” mediàtic dels dirigents del PP del Consorci, afegint així una càrrega més a les despeses administratives que han de pagar els ciutadans.

2 Comentarios

  1. Pues als d’Alzira ens ha baixat de 53 a 47 euros i aixó que tenim la supossada putjada que digue-ho vosaltres… així que menys renegar i més reciclar, que molt de parlar, però l’any passat ja n’he pagareu més que nosaltres i enguany encara vos putja més!

    I encara vos a passat poc per haber votat tant als socialistes que no s’han preocupat tàmpoc de possar-ne més de contenidors per a poder reciclar més com ací en Alzira si que han fet, a més a més de lo de les palmeres totes mortes que teniu i ja vos comentaren per ací!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here