El col.legi Maristas d’Algemesí rep el Premi Antitabaquisme de Salut Pública

0
207
Acte d'entrega del guardó

El Centre de Salut Pública d’Alzira amb la col·laboració de la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Algemesí , ha premiat al col·legi concertat  Maristas d’Algemesí per la seua difusió i treball en la lluita contra el tabaquisme. I és que amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac, ahir  dimarts 31 de maig, la conselleria de Sanitat va convocar un Concurs Educatiu de Prevenció del Tabaquisme a la Comunitat Valenciana que el seu objectiu era promoure activitats educatives dirigides a la prevenció del tabaquisme i el retard en l’inici del consum del mateix.

En aquesta edició, el col·legi Maristas d’Algemesí ha sigut el guanyador del premi en la Ribera, ja que porta més de 10 anys implicat en aquesta temàtica. A més, durant un llarg període de temps s’ha fet participe a la comunitat educativa i s’ha fet difusió a la resta de la població. “Maristas han sigut els guanyadors perquè han estat introduïnt la lluita contra el tabaquisme en totes i cadascuna de les diferents matèries que s’imparteixen en 1º i 2º de l’ESO i també s’ha realitzat un concurs de cartells que estarà exposat i al que s’ha convidat a visitar a diferents sectors extraescolars. Per tot açò, considerem són els mereixedors d’aquest premi” explica Rosendo Sanz, director del Centre de Salut Pública d’Alzira.

El regidor de Sanitat de l’Ajuntament d’Algemesí, Enrique Ballester, i el Director de Centre de Salut Pública d’Alzira, Rosendo Sanz, han sigut els encarregats de fer lliurament del premi: un ordinador i una placa commemorativa per al centre escolar.

“Aquest premi és un exemple més de les diverses activitats que tant en l’àmbit municipal com a autonòmic duem a terme per a aconseguir fer partícips als joves, i a través d’ells als més majors, en la prevenció del consum de tabac. A Algemesí, a més, comptem amb la la Unitat de Prevenció en Conducta Addictives (*UPCCA), dependent de l’Ajuntament, i en l’es tracta d’ajudar i facilitar un servei al ciutadà en el qual cada vegada a més persones pretenen aconseguir una deshabituació  tabáquica al 100%” explica el regidor de Sanitat de l’Ajuntament d’Algemesí, Enrique Ballester.

Després de la visita a l’exposició de cartells i el lliurament de premis, la jornada ha finalitzat amb una gran Gimcana informativa sobre el tabac en la qual han participat alumnes i professors.

Paula Caballero

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here