Un programa d’ocupació municipal ha aconseguit formar a 15 nous electricistes a Algemesí

0
503
El regidor Gabi Palop entrega un diploma
Entrega de diplomes

L’Ajuntament d’Algemesí, a través de la regidoria de Treball, ha aconseguit formar a 15 joves d’entre 18 a 25 anys en l’ofici d’electricista perquè puguen, d’esta manera, obrir-se una via professional. Es tracta d’un programa de formació i ocupació amb el qual gràcies a la subvenció rebuda pel SERVEF i el Fons Social Europeu s’aconsegueix donar l’aprenentatge necessari a joves que han abandonat els estudis. “D’esta manera se’ls ensenya un ofici amb el qual puguen tirar endavant, proporcionant-los, almenys, una qualificació bàsica” explica el regidor de Treball del Consistori, Gabriel Palop.

El curs que es va iniciar el passat 25 d’octubre de 2010 i finalitza el 31 de maig de 2011, ha constat de 900 hores dividides entre part teòrica i part pràctica. 180 hores s’han destinat a la formació bàsica dels alumnes, 90 hores a orientació laboral, 300 hores s’han empleat en la formació pròpia en electricitat i altres 300 hores en la formació professional específica; les 30 hores restants s’han utilitzat per a realitzar activitats complementàries.  “La instal·lació, manteniment i reparació de línies elèctriques de baixa tensió, quadres elèctrics, el disseny d’un projecte d’instal·lació elèctrica d’un habitatge, preparar la canalització o realitzar la instal·lació elèctrica completa, muntar tubs fluorescents i columnes són algunes de les coses que han pogut aprendre aquests alumnes. Per açò esperem els siga a tots de gran utilitat per a poder obrir-se i iniciar, a partir d’ara, un nou camí professional amb el qual guanyar-se la vida” explica Palop.

En l’actualitat aquests alumnes han pogut posar en pràctica els seus coneixements reparant i millorant el propi enllumenat públic de la ciutat o bé en la reparació de petites averies existents en les instal·lacions i edificis municipals. “El programa permet, també, la reincorporació dels alumnes que així ho desitgen a la formació reglada. De fet, alguns alumnes ja han manifestat la seua voluntat de reprendre la formació professional abandonada prematurament”, assenyala el regidor de Treball.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here