El Matamon de Carlet estrena nova creu de 12 metres d’altura i 1.000 quilos de pes

0
451

El Moviment Diocesà Júniors i el grup d’exeducadors ‘Els que ja no’ han canviat la creu de Matamon. L’antiga creu de 1998 es trobava en un avançat estat de deteriorament i corrosió. Ara, s’ha alçat una creu de ferro galvanitzat per immersió, un tractament que oferix una garantia de 30 anys contra la corrosió. La nova creu de quatre aspes pesa més de 1.000 quilos, fa 12 metres d’altura i els seus braços arriben als 7 metres. Més de 300 persones han col·laborat en la pujada dels trossos de la creu i dels materials necessaris per al seu muntatge i assentament (aigua, arena i grava). La setmana passada es va desmuntar l’antiga creu i es va baixar fins a la població i durant este cap de setmana s’ha pujat l’estructura i s’ha dut a terme el muntatge, a falta que en pròximes setmanes s’afigen uns trams i una xapa que vestirà la creu. Uns 80 xiquets júniors van acampar el dissabte a la nit en este cim de la Ribera, després d’haver col·laborat en la pujada d’elements de la creu.

El diumenge van participar més de 300 persones en una jornada festiva que va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Carlet, Mª Ángeles Crespo i la regidora d’Educació, Laura Sáez. La celebració va culminar amb una missa oficiada pel rector de la Parròquia de Sant Josep, José Ribes. Els Júniors havien posat en marxa una campanya per a recaptar fons a través de la venda de plantes i altres complements a fi de poder finançar esta nova creu. La Fundació Caixa Carlet i els ajuntaments de Carlet i Tous també han col·laborat en este projecte.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here