Carles Aranda: Si fem les coses bé serà la última legislatura que governe el PP en Alzira

3
401

La coalició Compromís ha sigut la sorpresa de les passades eleccions municipals i autonòmiques. En el cas d’Alzira el matrimoni entre el Bloc, La República, Esquerra i els Verds va sumar 3.144 vots el que representa el 13,85% i tres regidors, convertint-se en la tercera força municipal i situant-se a tan sols 407 vots del PSPV-PSOE.

Compromís per Alzira ha estat liderat per Carles Aranda, advocat que repetix per tercera vegada en el consistori d’Alzira tot i que a partir de l’11 de juny estarà acompanyat per Adelaida Pau i Diego Gómez.

On ha estat la clau de l’èxit?

Aranda al seu despatx d'advocat

 

Per primera vegada s’han donat una sèrie de circunstàncies que han afavorit la nostra candidatura, com el bon treball fet des de l’oposició, els aires de canvi instal.lats en les últimes setmanes, l’aparició del moviment 15-M -asumim bona part de les seues reivindicacions-, la tasca de la diputada Mónica Oltra en les xarxes socials i la caiguda del PSOE. I en el  cas d’Alzira resulta evident que la unió ha fet la força.

Quina repercusió tindrà en el consistori l’increment de Compromís si el PP encara conta amb majoria absoluta?

El paper de Compromís millorarà en la pròxima legislatura al triplicar la nostra representació perquè ens facilitarà arribar a més llocs. Amb Adelaida i Diego donarem un salt qualitatiu considerable respecte a les legislatures anteriors.

Compromís el PSOE i EU aposten per un canvi de govern, però l’advantatge del PP és considerable, com veu el futur?

Si es fan les coses bé serà la última legislatura que governe el PP d’Elena Bastidas. No és descabellat que entre les tres forces sumem 11 regidors i a més considere a IPA un col.lectiu progressista que coincideix amb nosaltres en que també aposta pel canvi.

Parlant de forces progressistes, i per aclarir algun que altra qualificatiu, quin espai ideològic ocupa Compromís?

En la campanya electoral diguerem repetidament que ocupem un espai progressista de centre esquerra on hi han varies sensibilitats.

La unitat de l’esquerra continua essent una utopia?

Pense que la fórmula de Compromís és molt vàlida i que es pot crear un tercer espai en el País Valencià com ocurrix amb el Bloque gallec.

La unió de tota l’esquerra la veig molt complicada perquè el PSOE es un partit centralista tutelat des de Madrid, de forma molt més clara que per exemple EU.

I les desqualificacions de l’alcaldessa, Elena Bastidas,  cap a Compromís en la nit elecotral que li han paregut?

És una prova  que el bon resultat obtingut ens coloca com el principal partit de l’oposició des del punt de vista del PP. I per això ha caigut en uns tòpics que no aporten res i, també demostra, que Bastidas no té un projecte clar per a la ciutat d’Alzira.

No obstant, espere que l’alcaldessa faça en la próxima legislatura una política de major consens que en la passada i que tinga un  talant més participatiu. Cap recordar que en quatre anys apenes ha convocat la junta de portaveus en dos ó tres ocasions.

Sembla que en el salt de Compromís han tingut prou a veure els joves d’Alzira?

És evident i per això aprofite per donar les gràcies a l’electorat jove que ens ha votat i els demane que s’impliquen durant la próxima legislatura perquè puc asegurar-los que no els defraudarem.


3 Comentarios

 1. Tots els partits de la coalició comparteixen la definició de l’espai ideològic que ocupa Compromís? «Centre esquerra on hi han varies sensibilitats» No sé com encaixen ahí República i Esquerra.
  La nit electoral, en Alzira Radio, Carreres va dir que Compromís era una coalició i un dels pactes per a fer-lo va ser una rotació interna. És a dir, els dos primers anys els tres regidors seran els 3 primers candidats i els dos últims anys els 3 candidats següents. Per què no es va informar d’aquest pacte quan es va presentar públicament la coalició?

  L’ultim dubte: partint del punt que el principal objectiu és Alzira, si existira una bona relació entre Compromís i PP, haguera acceptat Compromís per optar a la gestió de 3 àrees de l’Ajuntament i treballar per complir part del seu programa?

 2. La finalitat de la coalició esta clara unir els esforços dels progressistes d’Alzira per a ser una alternativa de govern i poder portar avant el seu model de ciutat. Els partits els formen les persones i estes es troben còmodes i respectades segons les seues distintes sensibilitats. Ara l’únic important és posar-se a treballar i demostrar que poden fer junts una oposició contructiva i eficaç.
  .

 3. Compromís en su programa y propaganda electoral se afirmaban en todo momento sobre el espacio politico que aspiraban a liderar. Yo les vote por que me sentia identificada con ese programa y sobre todo por que Compromís daba sensación de frecura e ilusión. Que bien estuvo Monica Oltra ayer en la sexta;
  http://www.youtube.com/watch?v=BP-vvnc-9Tw

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here