El meu dret a la pataleta Opinió/Xymo Candel (IPA)

0
361

Xymo Candel

Candidatura d’Iniciativa Per Alzira

Una injusta llei electoral aparta als partits minoritaris d’obtindre representació en els ajuntaments valencians.

La comunitat valenciana és l’única autonomia d’Espanya (excepte Madrid), amb el sostre electoral del mínim del 5% dels vots per a poder ser introduït en el bombo de repartiment de regidors de l’emprada llei d’Hondt. En la resta d’Espanya és del 3%.

A la Comunitat Valenciana és imprescindible traure un mínim del 5%, a més de que també per a accedir a les Corts Valencianes eixe requisit s’amplia a les 3 províncies; o siga, 5% a València, 5% a Alacant y 5% a Castelló; no servix traure un 15% en una de les tres si les altres dues no acompanyen amb un 5%. A Madrid no obstant això a causa del seu alt índex en el cens electoral els resultats entre un 3% i un 5% són quasi imperceptibles.

Aquesta llei permet que partits majoritaris obtinguen regidors amb menor nombre de vots que partits minoritaris amb major nombre de vots. Per a entendre’ns: a Alzira el PP obté el regidor número 20 amb tan sol 904 vots i el PSOE el regidor número 21 amb tan sol 888 vots, per contra, Iniciativa per Alzira amb 924 vots no pot obtenir cap regidor per no haver superat la barrera del 5%. En la resta d’Espanya açò no haguera ocorregut, (els valencians som així).

Aquesta barrera del 5% distingeix entre grups de ciutadans; 904 persones o 888 persones tenen més dret de representació que 924 persones ¿..?. Injustificable en democràcia però legalment correcte i que clarament afavoreix als partits majoritaris entorpint a les minories, en un clar obstacle al que és l’essència de la democràcia i la participació ciutadana.                                   Però cal f…… és la llei.

Imaginar-vos aquesta situació en tota la Comunitat Valenciana, legislatura després de legislatura, fan oïdes sordes a aqueix canvi en la llei electoral, competència de la pròpia autonomia; així doncs el nombre de regidors que obtenen aquests partits sense despentinar-se (276,86 euros per regidor electe) augmenta considerablement les seues arques. A nivell nacional estem parlant de quasi 12 milions de € para el PP i més de 9 milions d’euros per al PSOE, però volen més.

Després es proclamen defensors de la democràcia. Cal ser cínics.

Per a finalitzar, expressar la meua indignació amb la susdita llei electoral i encara que tot va a seguir igual i no es va canviar res el que tampoc ningú pot canviar ni prohibir és …                          el meu dret a la “pataleta”.
DE-MO-CRA-CIA

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here