Bromera reuneix el dissabte a més de 300 professors a València per a celebrar el seu 25 aniversari i fomentar la lectura

0
681

El Paranimf de la Universitat de València acollirà el dissabte 28 la jornada ‘LiteraTIC’, una trobada formativa que reunirà a més de 300 mestres i professors per a reflexionar sobre el foment de la lectura i les noves tecnologies amb motiu de la celebració dels 25 anys de trajectòria de l’editorial Bromera, segons ha informat l’empresa en un comunicat.
La jornada, prevista per a les 9.30 hores en l’edifici La Nau, s’emmarca dins de les celebracions del 25 aniversari de l’editorial Bromera «amb l’objectiu d’agrair al professorat valencià el suport i el compromís en la defensa de la cultura pròpia».
La trobada també reunirà a autors i professorat, els dos col·lectius que han fet possible la consolidació de l’editorial i la seua projecció en un món canviant i en una societat que necessita l’esperit crític que proporcionen l’educació i la lectura.
Al llarg dels 25 anys de trajectòria editorial, un dels objectius principals de Bromera «ha sigut oferir lectures en valencià de tots els gèneres, llibres apropiats a diferents edats i sensibilitats». A més, l’editorial també ha apostat «per elaborar materials didàctics de qualitat per a l’escola».

Segons l’editorial Bromera, des dels seus inicis ha generat «estratègies per a estendre l’hàbit de llegir en valencià». «El fruit més important d’aquesta intenció va ser la creació de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. Una preocupació i inquietud que encara es manté», han dit. Per açò, Bromera ha organitzat aquesta jornada entorn del foment de la lectura en la societat de les TIC. Entre els ponents, estarà Laura Borràs, professora de la UAB i investigadora, que desenvoluparà la ponència ‘Amplificar la lectura: llegir a la xarxa i en xarxa’; Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera, amb la conferència ‘Com s’elabora un pla lector. Estratègies per a engegar-ho’, i Anna Ballester, escriptora i cuentacuentos, que impartirà el taller pràctic ‘Fer de la lectura un plaer apassionant’.

Els escriptors Enric Lluch i Gabriel Janer Manila, aquest últim guardonat en dues ocasions amb el Premi Nacional de Literatura Juvenil, participaran en la tertúlia ‘L’ofici d’escriure per a xiquets i joves’, moderada per Diego Gómez. També estaran presents autors com per exemple Josep Franco, Pep Castellà, Vicent Borràs, Carles Cano, Pasqual Alapont i Fina Girbés, entre unes altres.

Per a tancar la jornada, Albena Teatre representarà un fragment de l’obra Que tinguem sort! i Bromera obsequiarà els assistents amb una carpeta amb il·lustracions i cartells sobre la lectura de l’artista plàstic Enric Solbes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here