El IVEX promocionarà el caqui de la Ribera a Txèquia, Bielorússia, Rússia i Portugal

1
348

La directora general d’Internacionalització, Mar Casanova i el president del Consell Regulador Denominació d’Origen Kaki Ribera del Xúquer, Vicente Monzó, han signat un conveni per a reforçar el procés d’internacionalització d’este producte. L’acord subscrit preveu el desenvolupament d’accions de promoció en l’exterior i d’introducció en nous mercats.  A través d’aquest acord, el IVEX concedeix al Consell Regulador un total de 70.000 euros que es destinaran a recolzar la realització de campanyes promocionals en els mercats de República Txeca, Bielorússia, Portugal i Rússia.
Mar Casanova, que s’ha desplaçat a la seu de la Denominació d’Origen per a signar l’acord, ha explicat que “donades les característiques especials i úniques d’este producte, des del IVEX venim recolzant la internacionalització d’este sector com una via per a seguir reforçant la seua competitivitat i presència en els mercats mundials”.
El IVEX ve recolzant tradicionalment al Consell Regulador a través de convenis de col·laboració per a la realització d’accions de promoció exterior com les campanyes promocionals celebrades a Rússia, República Txeca i Suïssa. A este suport se sumen les ajudes de l’Ordre d’Internacionalització de la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació.
A més, a través de l’acord subscrit, el IVEX posa a la disposició del Consell Regulador la seua xarxa de Centres Empresarials en l’exterior, que col·laboraran en l’elaboració dels plans de promoció específics que el sector tinga previst realitzar en els mercats oportuns.

Dades del sector

A la Comunitat Valenciana es concentra el 94% de la superfície de producció total d’Espanya amb 5.469 hectàrees; el 6% restant se situa a Andalusia. Per varietats, més del 90% pertany a la de Rojo Brillante, autòcton de la regió valenciana, i menys d’un 10% a la Triumph. Pel que es refereix a les exportacions, la Comunitat és la primera autonomia espanyola exportadora d’aquest producte amb un valor d’1,1 milions d’euros exportats al gener-març i un creixement del 80% pel que fa al mateix període de l’any anterior.

Denominació d’Origen

Des de la seua creació l’any 1997 la D.O. KAKI RIBERA DEL XÚQUER, ha experimentat un fort creixement quant a la producció i superfície dedicada al cultiu de la varietat Rojo Brillant, varietat autòctona de la zona de la Ribera i única emparada per la Denominació. En l’actualitat, 19 associats formen part del Consell Regulador, majoritàriament cooperatives, entre la qual destaca Anecoop, la major cooperativa espanyola, i empreses privades del sector. Entre els associats es controla pràcticament el 75% de la producció de kaki de la província de València, amb prop de 5.000 agricultors.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here