Bastidas ataca a Compromís per Alzira, coalició a la que ha qualificat d’extrema esquerra i catalanista només guanyar les eleccions

29
541
Membres de Compromís per Alzira

L’alcaldessa en funcions d’Alzira, Elena Bastidas ha fet,hui, una dura crítica a la coalició Compromís a la que ha qualificat «d’extrema esquerra i catalanista». Bastidas ha fet estes manifestacions a migdia de hui, a l’emissora Onda Cero-La Ribera que dirigeix Luis Méndez.

L’alcaldable del PP, que ha aconseguit renovar la majoria absoluta obtinguda en les anteriors eleccions, diu que Compromís per Alzira «ha perdut el to moderat de les anteriors legislatures i s’ha convertit en una força d’extrema esquerra i catalanista». La conversió en una força radical l’ha argumentat davant la coalició que el Bloc ha fet amb Esquerra, La República i Els Verds. Fins i tot, la líder local del PP considera que els 2 representants perduts pel PSD-PSI son els que ha guanyat Compromís i davant esta qüestió ha manifestat; «caldrà averiguar a qué obeix». A més Elena Bastidas ha atribuït l’ascens de l’esquerra a les concentracions del moviment 15-M.

Cal recordar que l’antic Partit Socialista Independent,ara anomenat PSD-PSI, fundat per Francisco i Rafael Blasco va ser una escissió del PSPV-PSOE local en abandonar, tots dos germans, la formació socialista. Un PSOE, que de la mà de l’ex-alcalde Paco Blasco, arribá a contar amb 16 regidors. PSOE i PSI s’han repartit, des d’aleshores, més o menys equitativament, aquell important graner de vots que té, amb bona llògica, uns origens inequívocament d’esquerres.

Moderada campanya electoral

Bastidas, en canvi, havia estat molt més ponderada i moderada, tant en la campanya com en les declaracions fetes, anit, als diversos mitjans de comunicació on va reflectir que només guanyar, de nou les eleccions municipals, el seu primer pensament, ha estat dirigit, «als veïns d’Alzira que patixen les consequències de la crisi econòmica». I a més anuncià, durant la campanya electoral, que el primer que farà en ser investida alcaldessa,és convocar els portaveus dels grups municipals per consensuar les polítiques dirigides a fomentar l’ocupació en la capital de la Ribera.

Somriures i llàgrimes

La seu del PSPV era una vall de llàgrimes després de la derrota electoral patida a Alzira amb la pèrdua d’un regidor. Unes 15 persones acompanyaven al candidat Enrique Alborch en una de les nits més decepcionants per al socialisme alzireny.
Alborch va manifestar a Riberaexpress que la valoració «no pot ser positiva» però va afegir que malgrat perdre un regidor, el Consistori «va a tindre més regidors d’esquerra» amb l’entrada dels 3 de Compromís i un d’EU. El candidat va felicitar a tots dos formacions.
Enrique Alborch va llegir el resultat en clau nacional: «Han sigut unes eleccions on s’ha votat Zapatero-Rajoy». El candidat socialista també va assenyalar que el Govern de ZP ha pres unes mesures d’ajust que han influït en les eleccions «però al final aquestes mesures faran que Espanya isca de la crisi».
El contrari passava en la seu d’EU on després de 8 anys d’absència en el Consistori, Iván Martínez s’asseurà en el saló de plens. «Vull donar les gràcies a tots els que ens han votat i al col·lectiu pel gran esforç que ha fet».
Martínez va confessar que «hem passat vuit anys molt durs i difícils però hem treballat molt perquè la nostra veu se senta en l’Ajuntament». Mentre realitzava aquestes declaracions el cava corria per la seu d’EU.
Seguint en les valoracions, Carles Aranda, de Compromís, ha declarat que amb els tres regidors aconseguits «hem donat uns salt qualitatiu» i que la nova coalició «tindrà més forá per poder canviar les coses a l’ajuntament».  I Diego Gómez, que s’incorpora a la vida municipal asegura que «no anem a defraudar les expectatives que han ficat amb nosaltres» i que «ara s’obri un periode de 4 anys en el que pensem projectar eixa imatge de progrés».

Per part d’IPA, el seu candidat Paco Cerveró s’ha mostrat convençut d’incorporar-se al consistori en les pròximes eleccions, davant els bons resultats aconseguit en estos comicis en els que s’han quedat a molts pocs vots d’obtindre representació.

29 Comentarios

 1. I QUE VOL EL «COMPROMISO» AQUEST? LLEVARNOS LES SENYES DE IDENTITAT I CLAVARNOS EL CATALANISMES. POC ES LO QUE HA DIT LA ALCADESSA DE ALZIRA I CREC QUE ENCARA A ESTAT MOLT RESPETUOSA.
  EL NOSTRE «COMPROMISO» ES QUE GENT COM AQUESTA, SUBENCIONADA DES DE CATALUNYA NO ESTIGA EN CAP ORGANISME VALENCIA…..ALE, AGAFEU LES MALETES I A CACALUÑA A VORER SI ALLI VOS ADOPTEN…….

  • Pel que he llegit i escoltat sobre compromís, estic amb ganes de seguir enterant-me del que faran aquests regidors. Pense que eixe històric anticatalanisme ens perjudica perquè tenim més a perdre que a guanyar amb eixes idees separatistes amb els nostres veïns.
   Pel que fa a l’alcaldessa, pense que algunes accions que s’han fet a Alzira han estat be, com canviar el pis de la plaça del regne, fer el nou institut, etc. Però que hi han altres coses que podrien haver estat millor, com el tema del transport: autobusos urbans, accesos a l’estació de trens i autobusos, per no parlar del servei de bicicletes.

  • La teua concepció és merament una més, la de un borrego del PP, que no sap ni escriue. La qüestió és criticar…

  • quan es donareu conter que no som catalanistes? som valencianistes de cor i de pensament, el que ocorre es que defenem unes idees que mai comprendreu, volem un país valencià, regne de valència o una comunitat valenciana, com vuigues dir-li , que lluite pels seus valors desde dins i que no vinguen de madrid a manar-nos!! no se qui t´ha dit que estem subvencionats de catalunya perquè es mentida i abans de dir les coses presenta arguments i proves, que parlar és molt facil sense saber que diem!!!

   • ACPV ES UNA ENTITAT CATALANISTA A LA QUE » COMPROMISO » APOYA. ACPV TE SUBENCIONS DEL DEPARTAMEN DE CULTURA DE LA GENERALITAT CATALANA PER EXPANDIR EL CATALA ARREU DE LA COMUNITAT. LES MULTES QUE ACPV HA PAGAT SON DELS DINERS MANATS DES DE CATALUNYA. Y » COMPROMISO » ES UNA BRANCA MES DE AQUEST DESTARIFO. VOLS PROVES ?

  • No seràs molt «apolitico» amb les declaracions que fas… primer que res, no se a quin partit fas referència, perquè «compromiso», crec que no s’ha presentat a les eleccions. Segon, es nota la teua vena «blavenciana». Si et refereixes a «Compromís», no són catalanistes, ni estan subvencionats per catalunya. Potser siguen més valencianistes que tu, ja que són una formació que no depen de les normes i els dictats de Madrid. Tenen seu a València i no a Madrid. Tenen total autonomia per poder posar en el seu programa tot el que els vinga en gana. I jo no he vist cap menció als països catalans i a la independència. Tot al contrari, defenen els interessos dels valencias i les valencianes i, sobretot, els interessos d’un pioble. Uns interessos que s’han vist perjudicats en favor d’un (en aquest cas, una) polític i de la gent del seu grup.

   La gent de dretes tota és igual: si perden, ploren i reneguen, i si guanyen, ho refreguen per la cara dels que no han guanyat. Són com xiquets… però més lletjos.

   Salut !

 2. Hola vull donar l’enhorabona a Compromís, estic molt content dels resultats.
  Elena sembla mentida que parles així venint d’un partit d’extrema dreta i espanyolista. He dipositat la meua confiança es un partit en que em veig representat i que és tan ligitim com el teu, amés, a diferència de com feres tu per exemple al debat de RiberaTelevisió, sempre parlen en la meua llengua.
  D’altra banda, a l’element eixe que no sap ni escriure allò que parla que segurament no serà altra cosa que el castellà, podria dir-li per la mateixa regla de 3 que se’n vaja a Madrid i que ens deixe en pau a la gent que ens preocupa els nostres arrels, identitat, cultura, llengua …. ¿ que no veus que ja està passat de moda ? Fixa’t com ha quedat Unió Valenciana, Coalició Valenciana … etc.
  En fi, que si esta alcaldessa diu que governarà per a tots que comence per respectar el que el poble ha triat i no ens falte el respecte tan despectivament.

  • ES MAS FACIL QUE TU TE VAYAS A CACALUÑA QUE ALLI TE ADOPTARAN CON AMOR…… POLACO. Y LO QUE TENEIS QUE HACER ES SABER DIGERIR LAS DECISIONES DE LAS URNAS QUE AL FIN Y AL CABO EL PUEBLO TIENE LA PALABRA Y ESO ES LO QUE VALE. CON VUESTRAS BRAVATAS NO ACATAIS LAS SIMPLES NORMAS DEMOCRATICAS, SI ES QUE OS CONSIDERAIS DEMOCRATAS. MAS BIEN YO CREO QUE SOIS «ACRATAS».

 3. Lo de «Cacaluña» és que no saps escriure? o és només mala educació? El poble tindrà la paraula, però també ha de saber respectar les altres idees, alcaldessa inclosa, per tant, que no parli tan malament d’altres que no pensen com ella. Per cert, la gent que ha estudiat sap que existeix el català oriental i l’occidental. I per això no deixa de ser valencià. A tu podrien adoptar-te a Madrid. Enhorabona a la gent de Compromís, i animar-los a continuar així!

 4. Senyora Bastidas, prompte comença vosté a fer el paper del Sr. Rus. Que vol fer mèrits per ser la nova presidenta de la Dipu? Per què alguns dirigents del PP perden el trellat quan aconsegueixen cert poder? S’han de justificar davant de cert sector social valencià cerril, inculte i castellanista? Això que ha dit no s’ho creu ni vosté. Prengue’s una til·la i intente recuperar el trellat. A veure si semblava una dona mesurada del PP i acaba sent una «Rita» destrellada i extremista de dretes. Vosté sabrà.

 5. que jo sàpia als únics que vos ha sentat malament els resultats electorals són als del PP, l’única que s’ha eixit de mare a sigut la senyora Elena i això que ha obtingut 13 regidors, no vull ni pensar el que haguera passat si es queda en l’oposició (tot arribara). I jo em pregunte si no estarà cabrejada per que s´ha quedat despenjada de la seua carrera professional com política, al no poder ser diputada pels bons resultats de Compromís en les corts. ¿Que el «senyor» Camps li haura tirat algun puret pels resultats?.
  .

 6. Esta gent quan es queda sense arguments l’únic recurs que li queda és l’insult, perquè ignoren, en la majoria dels casos, o no voler acceptar la nostra historia i cultura la qual imparteixen les universitats i la gent culta amb estudis la cual pot ser siga la més objectiva. L’únic que creuen son les fantasies que transmiteix la TV per via de Canal 9 (sobretot), i aquesta és la cruel, bruta, trista i covarda estratègia de la dreta per poder tindre’ns amansats, la falça democràcia o pseudoparadís amb el que volen convertir el nostre Pais Valencià.

 7. Quan parleu d «bons resultats» d Compromís se referiu a les Corts no? xq en Alzira el PP ha tret majoria absoluta, no??? així q x molts vots q haja tret Compromís… en aixó se queden, EN RES!
  I no se claveu tant en com escriu APOLÍTICO xq no escriu tan malament, si contem les faltes estareu «xino-xano».

  2 cosetes +: 1) és = o inclús pitjor q «ens manen» des de Catalunya q des de Madrid.
  2) @Cecilia – Idees separatistes??? jaja, què bona eres, 2 coses q no estan unides no se poden separar, en tot cas seria «no unionistes», i no tenim res q guanyar juntant-nos als catalans, estem molt bé com estem.

  Jo sóc anarquista i m’ha donat molta pena l’èxit general del PP però és q tots els partits q hi ha a Alzira són un fàstic.

  • Revolution, idees separatistes o no unionistes, com vulgues dir-li, parlar mal de Catalunya no ens ajuda en res. Tot el contrari. Si obris algun llibre d’història, et diuen que els poblats del Mediterrani han anat desenvolupant-se, entre altres coses mitjançant el comerç i les migracions. Tot està relacionat en tot, si no, llig un poc sobre Teoria del Caos. Sols hi ha un món amb el que ens relacionem, alguns fan la metàfora del vaixell per donar-nos a entendre que tots els éssers vius compartim aquest troç d’univers. Parlar és gratis, per això ho practique molt sovint, però també existeixen les biblioteques públiques i el nostre meravellós internet. El meu consell es: gasta-ho i deixa la «Revolution» per al temps lliure que te quede.

 8. Bastidas ¿ataca? vaya con los «progres» ahora resulta que el PP la derecha extrema y bla bla bla y porque se opine en otro sentido, pica pica. A ver si resulta ahora que ERC son valencianistas y La República de centro jajaja.

 9. treballem tots per Alzira i deixa-vos de favades. L’Elena esta fotuda per no ser diputada i alguna cosa ha de dir, però no acabe d’entendre que si el culpable de tot és Zapatero a què ve ficar-se amb els de Compromís.

 10. Bastidas està cabrejada per no ser diputada! Que li anem a fer! A Alzira Compromís ha pujat i molt, poden despotricar diguent que som d`esquerres i catalanistes, altres que som de dretes, però la realitat es que Compromís ha pujat a 3 regidors i s`han tret els millors resultats del Bloc d`Alzira des de l`any 1983, hem quedat a les portes del quart regidor, però no passa res, Compromís afronta amb responsabilitat i il·lusió el nostre projecte de futur, d`esquerres i valencianista, este Compromís es deu als més de 3.000 alzirenys que han dipositat en nosaltres la seua confiança de forma lliure, continuarem treballant pels alzirenys, com no podria ser d`altra forma.

 11. Pues vaya tonteria lo de diputada si luego siempre dimiten tres o cuatro para irse a cargos y entra seguro. Que hay 22 y ella es la 23 por valencia..

 12. Sara , pues nada que Elena se levanto ayer con el pie cambiado e hizo esas declaraciones, eso a Rita le suele pasar mucho y no se sabe el motivo.

 13. Si Elena està fotuda x no ser diputada Q SE J*D*! M’alegre.
  Q se centre en Alzira q té molta faena ja…

 14. Una altra majoria absoluta i no està contenta. Confirmat, la pedra a la sabata de l’alcaldessa s’ha triplicat. L’energúmen ultra que hi ha per ací és el paradigma de la primera línia del pp. A saber, maleducat i dogmàtic. Els valencians no som així. Tu no sé d’on has eixit, so lamentable i frustrat.

 15. Sembla mentida que Elena Bastidas sigatan torpe amb declaracions com aquestes. Compromís és l’esperança del valencianisme d’esquerres, responsable i treballador, honest com la majoria de la gent d’aquesta terra. Si la senyora BAstidas vol convertir-se a aquestes alçades en una populista maleducada, retrògrada i demagoga, crec que ja n’hi ha gent al seu partit, com Rus, que li porta molt d’avantatge. Que es deixe de declaracions xorres i que es pose a treballar per Alzira. Segur que els regidors de Compromís l’ajudaran en tot allò que de veritat siga profitós per a la ciutat (i no només per als interessos del PP).
  Enhorabona a l’equip de Compromís en Alzira i en tota la Ribera. Sueca, Carlet i ara Carcaixent són també exemples a seguir!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here