Alginet forever : Reflexions sobre la jornada electoral del 22-M OPINIÓ/ JOSEP F. NOGUÉS

11
563
Plaça d'Alginet

La nit electoral al nostre poble ha deparat un resultat molt complex i, alhora, estimulant.

D’una banda, el PP que fins ara havia tingut l’alcaldia, ha obtingut 7 regidors (en baixa un). El PSPV-PSOE passa de 5 regidors en l’anterior legislatura a 4 en l’actual. La novetat és la irrupció en el panorama electoral local de Sd’A (Socialistes d’Alginet), amb l’exalcalde socialista Pep Alemany, que han obtingut 3 regidors. I després, a certa distància, trobem Compromís amb 1 regidor (en perden un), Gent d’Alginet (1 regidora) i IDEA també amb 1 regidor.

En primer lloc podríem concloure que el PP local, a contracorrent de la tendència estatal i autonòmica, ha perdut vots i 1 regidor, a causa sobretot de les lluites intestines, que van acabar amb l’exclusió de la llista municipal de la sempiterna candidata popular Anabel Barberà i dels seus seguidors. Aquestes desavinences, unides al propi desgast de l’exercici del poder, han acabat per passar factura a l’equip del govern, capitanejat per l’alcalde Enrique Girona.

En segon lloc trobem els 4 regidors del PSPV-PSOE, amb l’exdiputat autonòmic Antonio Lozano, que tot i perdre vots i també 1 regidor, ha aconseguit frenar la sagnia que suposà l’època negra de Celeste Garcia i la posterior lluita fratricida, que va desembocar en l’escissió protagonitzada per Socialistes d’Alginet.

En tercer lloc tenim el que, sens dubte, és la sorpresa positiva de la jornada. L’exalcalde (1983-1999) Pep Alemany aconsegueix 3 regidors, que poden tindre, amb tota probabilitat, la clau de la governabilitat del poble.

Finalment trobem els partits minoritaris que, tot i el minso resultat, tindran molt a dir en la constitució del pròxim equip de govern.

D’una banda la coalició Compromís, amb Jesús Boluda al capdavant, perd un regidor i paga els errors de la passada legislatura, en què va flirtejar amb el PP, i la manca d’una necessària i real renovació, que ara ja no es pot ajornar més.

El grup Gent d’Alginet, de Glòria Arnandis, continua la seua lenta però inexorable davallada, empesa pel vot útil i per la manca de renovació d’una formació de caire personalista.

L’agrupació IDEA (Independents d’Esquerra d’Alginet), amb Carles Bayarri, es referma en l’espai més esquerrà i ecologista, amb un sostre ben consolidat, gràcies al treball ben fet.

Com diuen els participants en les acampades del 15M, queda molt per fer i tot és possible.

Antonio Lozano i Pep Alemany estan condemnats a entendre’s. D’aquest acord, al qual s’haurien de sumar necessàriament Compromís i IDEA, depèn la recuperació de l’alcaldia per part de l’esquerra, i el naixement d’una nova etapa que haurà de ser, ara sí, de diàleg i d’obertura a la ciutadania. No ens poden defraudar. L’altra alternativa, el govern en minoria del PP, a hores d’ara sembla més complicada i llunyana.

11 Comentarios

  • Gent d’Alginet augmenta en vot, quan els grans baixen,té la millor llista de tota la candidatura en experiència i nivell acadèmic, i tin per segur que no desapareixerà, no se d’on traus eixa informació, però és falsa i sense fons.

 1. Tú opinión es como las milies de opiniones que se pueden dar pero eso no te da la razón , ¿ Hablas de la época negrea de Celeste ? …. Ellla ha sido alcaldesa ocho años ¿ Y tú que as sido ? nada de nada. Y ya no quiero entrar en más detalles. Por que veo que no tienes ni pajotera idea de lo que hablas.

 2. Els odis personals no es curen mai Nogués. La seua participació política a Alginet és recordada per haver passat per tot el radicalisme marginal, i de pàs, haver intentat socarrar el Bloc. No cal tindre memòria històrica per recordar les dos legislatures com alcaldessa de Celeste Garcia, temps de progrés per al poble, on per cert, s’implantaren les beques per als llibres, ajudes per natalitat, i el poble va adquirir l’Hort de Caramantxell i la casa del Regaor, entre altres. Bons temps per al poble i per al socialisme. No és extrany que vosté s’alegre de la divisió del socialistes, fins ara al seu punt de mira. Continua vosté en la seua marginalitat………

 3. Per ara i sempre. Nogués no m’agrada però Celeste amb la seua prepotència ha socarrat al PSPV a Alginet. Les lluites entre ella i Rizal……

 4. Alguns creuen que l’espai nacionalista natural només es troba en el BLOC, greu error, la reivindicació i la lluita per les llibertats nacionals del País València dins de l’espai ideològic de l’esquerra, està també representat en el grup polític IDEA, com el dret a l’autodeterminació, que defenem sense l’ambigüitat d’altres. Cridar traïdor, a una persona nacionalista per no militar en el Bloc, dóna un caire estalinista al comentari, i açò s’ha repetit diverses vegades a diversos membres d’idea.
  Josep Nogués, en este cas ha fet un bon retrat del resultat electora, del com es resolga, dependrà dels grups ixents de les eleccions, del grau de responsabilitat i sensatesa de l’esquerra, Alginet mereix un bon govern municipal, la situació actual és lamentable, econòmicament i políticament, Alginet necessita un fort impuls econòmic, i aconseguir-ho dependrà de l’esquerra.

 5. Vamos a ver: Para Bresol; 1º. Cada persona es libre de pertenecer al partido qué le dé la gana y darse de baja cuando le dé la gana. El señor Nogués abandonó el Bloc
  en el mejor momento de esre partido en Alginet, (3 concejales), en gran parte gracias a su gestión al elaborar la lista de esas elecciones.Lo andonó el y varios militantes más por discrepancias con la direccion.
  En cuanto lo de traición, el Bloc se traiciona solo, no le hacen falta ayudas. Cuatro años apoyando al PP. Preguntele Us. al señor Serer a cambio de qué.
  Para Alginet: Unió Valenciana desapareció con Gonzalez Lizondo; Gent d’Alginet desaparecerá con Gloria Arnandis.
  Para Logi: No sé si sabes qué hay VIDA más hallá de la política. No serás nada, tú
  ignorante de la vida.
  ¿La señora Celeste Garcia Ha trabajado en algo fuera de la politica, ó qué no sea gracias a la politica?
  Estaria bien qué dejara de chupar del bote.
  Para ara i sempre. Cree el ladrón qué todos són de su condición.El odio solamente se nota en sus palabras, el señor Nogués simplemente ha dado su opinión, con la qué se puede estar de acuerdo o no.
  Pertenecer al radicalismo politico marginal no es ningún insulto, es un orgullo
  porque solamente se está por los ideales y no por mendigar un sueldo como tantos otros/as. HASTA LUEGO CARIS.

 6. Des de la marginalitat i gràcies a l’impuls de Josep Nogués (i segurament d’altres, no diré que no, però jo estava allí i no els conec), tinguerem l’oportunitat de participar en un projecte il·lusionant de televisió pública local que pretenia donar veu i participació als joves i les joves. És precísament el que estem reivindicant a la Plaça del 15 de maig: veu. No ho haurà fet tant mal si la gent que l’ha conegut continúa lluitant per un món més just.
  Això es diu visió, no traició.
  Pe un altre costat…eixe ¿Tu que has sido?…ufff! Si el súmmum de la utilitat és aplegar a ser alcalde o alcaldesa del PSOE, estem aviats. No cal apoltronar-se vuit anys a la butaca per il·lusionar, és més, açò és precísament el que desil·lusiona. Un acord entre l’esquerra potser evite que es calfe la cadira central del pati d’escola i es ventilen les idees. Menys destrucció i més idea.

 7. Amic Pep.
  Tu comentario sobre el dia 22, ademas de estar muy acertado, tambien es relatado muy educadamente, algunos comentarios que te han hecho, no los mereces, pero conociendote, seguro que pasaras de ellos. Por cierto hay uno que dice ¿Y tu que as sido?, esa persona debe ser muy joven, no debe tener memoria, yo recuerdo que fuiste un muy buen concejal en tu area, fiel a tu palabra dada y ademas fuiste alcalde de Alginet durante un tiempo, ¿le parecera poco a esa persona?.
  Pero en fin a ti te sobran tablas para defenderte, simplemente queria tambien dar mi opinion. Abusando un poquito quisiera desmentir algunos rumores que andan pululando por nuestro pueblo.
  Durante tres meses corre el rumor de que tenemos el Sd’A un pacto con el PP, es mentira.
  Hoy mismo que han visto esta mañana a nuestro candidato hablando con el alcalde, la concejalia de obras para Pepe Alemany y no se que otra para Andres, «que falta de respeto» es mentira tambien.
  El Sd’A no tiene pacto alguno con nadie SOLO CON EL PUEBLO DE ALGINET, asi esta reflejado en nuestro programa. Quienes quieran ya saben donde esta nuestra oficina, nos gustaria llegar a un pacto de izquierdas, pero como decia Anguita PROGRAMA, tonterias, las justas.
  Un abrazo Pepe, tu si tienes ademas de un par de pelotas, palabra y dignidad, no como otros y otras.
  Un cordial saludo socialiste d’Alginet.
  Paco Alemany
  Secretario de Organizacion del Sd’A

  • vosotros que vais a decir siendo familia, lo que ha hecho este señor es llevar a un pueblo a la ruina porque en su dia dijo !no a la industria y si al campo,!!! pues toma campo!!! alginet a la ruina

 8. Para La Cari.
  Por mucho que te pese Gent d´Alginet no va a desaparecer te lo aseguro.

  Para Paco Alemany y su grupo, darle la enhorabuena por el resultado de las elecciones.

  Alginet nunca llegara a ser un gran pueblo si sus fuerzas politicas no reman hacia el mismo lado, hay que dejar de pensar en izquierdas o derechas y luchar por nuestro pueblo. Cuando eso suceda Alginet crecera.

  Un saludo

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here