L’Alcúdia (66,41%) Benifaió (62,28%) Carcaixent (59,85%), Algemesí (58,42%) i Alzira (54,72%) percentatges de vot a les 6 de la vesprada

0
371

Notable afluència de votants a última hora de la vesprada

L’Alcúdia, amb un 66,41%, era a les 6 de la vesprada la població de la Ribera, entre les importants, que més ha acudit fins ara a les urnes. Seguida de Benifaió amb un 62,28% de percentatge, de Carcaixent (59,85%), d’Alginet amb un 58,48%, d’Algemesí (58,42%), Carlet (55%) i d’Alzira amb una participació del 54,72%. Xifres que en la majoria superen les registrades en el segon avanç de l’any 2007. L’increment més notable l’ha tingut Carcaixent amb un 3,05%, per la seua part l’Alcúdia ha augmentat, també, el percentatge (1,48%), Alzira ha passat del 54,04% al 54,72%, mentre que Carlet registra una disminució del 4,26% i Algemesí del 0,54%.

Com és tradicional els candidats a les diferents alcaldies de la comarca van exercir el seu dret al vot aquest matí i tots han reclamat que la participació siga massiva tant en les eleccions municipals com en les  autonòmiques.
A Alzira, el primer candidat a votar ha sigut Carles Aranda (Compromís) que va demanar als ciutadans la participació i «si és possible que supere la de 2007». Aranda va qualificar aquestes eleccions com «molt importants, ja que es trien als representants que van a governar la ciutat i la Generalitat». Carles Aranda va assenyalar sobre el moviment 15-M que que no tenia massa clar les seues intenciones, «de totes maneres els demane que voten i participen en la nostra democràcia».
A les 10.30, en el mateix col·legi (Luis Vives) feia la seua entrada el candidat del PSOE, Enrique Alborch, qui també va demanar la participació en estes eleccions «tan rares, no hi ha hagut enquestes, ningú sap el que va a passar. Les nostres perspectives són molt bones». Sobre els «indignats», Alborch els va animar a que continuen la lluita, «és un moviment fresc i meravellós però també els demane que vagen a votar».

Dificultat per accedir a l'Alborxí

Falta de rampa en l’Alborxí

En el col·legi l’Alborxí on ha votat la candidata popular, Elena Bastidas, va haver-hi un imprevist ja que no és accessible per a les persones que van en cadires de roda, faltava una rampa i entre policíes, interventors i ciutadans pujaven als minusvàlids al col·legi. Les autoritats van cridar a l’Ajuntament per  solucionar el problema.
A les 11 del matí Elena Bastidas exercia el seu vot entre besades i abraçades. Bastidas va insistir que la gent vaja a votar «perquè anem a triar a les persones que van a regir la nostra ciutat». L’alcaldessa en funcions espera que se supere el 70% de participació registrat a les eleccions de 2007.
Sobre el moviment 15-M, Elena Bastidas, ha assenyalat que aquestes persones «tenen l’eina democràtica per a expressar les seues opinions i els demane que vingan a votar, encara que siga en blanc». Bastidas espera que el poble torne a confiar en el seu equip.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here