El Bloc aposta per l’agricultura i el turisme ecològics per al futur de Carcaixent

1
923
Estació d'Experimentació Agraria de Carcaixent

COMUNICAT:

Carcaixent és coneguda com a bressol de la taronja, i la vinculació de la ciutat amb aquest cítric li va reportar l’època de més prosperitat de la història recent. Ara la situació és ben distinta. “No ens podem conformar a dir que l’agricultura va mal”, explica el candidat a l’alcaldia, Paco Salom, “cal actuar amb visió de futur i explorar les possibilitats que s’obrin per innovar i tornar a ser capdavanters en el conreu agrícola”. “Apostem pel sector terciari, pel comerç local i per la construcció d’un polígon industrial, però alhora Carcaixent ha de recuperar les possibilitats de l’agricultura com a font de treball i riquesa”, assegura Paco Salom.

En aquest sentit, el Bloc-Compromís per Carcaixent dedica un apartat destacat entre les 242 propostes electorals a l’agricultura. “Volem assegurar la compatibilitat entre l’agricultura convencional i l’ecològica”, afirma Paco Salom, “i delimitar zones i aprovar incentius fiscals per als productors ecològics. També potenciarem l’Estació Experimental Agrària, per fer de Carcaixent un dels centres de referència”.

 Fomentar el turisme rural i sostenible

Entre les iniciatives més novedoses de l’extens programa electoral del Bloc-Compromís per Carcaixent s’inclou un apartat específic per a potenciar la ciutat com un pol d’atracció de turisme ecològic i rural. “Elaborarem una modificació urbanística específica per afavorir aquest tipus de turisme en auge i respectuós amb el medi ambient”, indica Paco Salom, “una actuació que servisca per a crear llocs de treball i posar en valor el ric patrimoni arquitectònic i paisatgístic que tenim, i que alhora ens permetrà sentir-nos més orgullosos de la nostra ciutat”. “A banda de senyalitzar les rutes relacionades amb el nostre patrimoni natural i cultural, arribarem a un acord amb els propietaris dels magnífics horts que tenim al nostre terme municipal per a poder-los fer visitables en dates concretes”. Tot plegat es recollirà en un ambiciós Pla Estratègic d’Ecoturisme, que possibilitarà també emprendre accions per a aprofitar econòmicament i de forma sostenible els espais forestals de Carcaixent”.

El Bloc-Compromís per Carcaixent clourà la campanya electoral demà divendres a les 19,30 h. al Teatre Don Enrique en un acte que comptarà amb les actuacions dels músics Enric Cassassús i Ricard Oliver.

 Programa electoral complet a la web www.bloccarcaixent.com.

Vídeos de campanya: www.youtube.com/InfoblocTV

1 Comentario

  1. Ja era hora d’escoltar els polítics de Carcaixent realment interessats en l’agricultura, que és l’orige de tot en el nostre poble! No he votat mai el Bloc, però veig que fan propostes realistes i són molt treballadors, i estic fart de les mentides de Lola.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here