El PSOE d’Algemesí proposa la creació d’un Centre de Formació per a empreses i autònoms

0
505


Algemesí ha arribat a quotes inassolibles de desocupació davant la passivitat del govern local, un 25% de la població activa està desocupada

Malgrat la gran quantitat de diners que han arribat a Algemesí, més de 17 milions d’euros en 4 anys, l’actual equip de govern no ha sabut gestionar-los per a generar ocupació. El resultat és que l’atur a Algemesí ha assolit quotes inadmissibles. Més del 25 % de la població activa local, 3188 persones, està aturada actualment. El govern del PP s’ha limitat durant aquesta legislatura a realitzar una política continuista, ja que s’ha fet el mateix o inclús menys, del que va fer l’anterior corporació quan l’atur era del 7%. Vicent Ramón i el seu equip no  ha tingut idees ni ha sabut proposar cap projecte nou per crear treball. Els socialistes d’Algemesí tenim idees i projectes fàcilment aplicables per estimular la creació de treball en la ciutat. La primera proposta que presentem  és assegurar  que tots els diners que isquen de l’Ajuntament revertisquen a donar feina i contractar empreses i persones d’Algemesí, a través d’un pacte entre els agents socials i econòmics.

Com ja denunciàrem en el seu dia,  V. R. García i el seu equip han demostrat una gran falta de creativitat per atallar l’atur local. I a més han fet gala d’una brutal manca de sensibilitat a l’hora de repartir els diners,  ja que han gastat tres vegades més en pagar salaris de polítics que en crear ocupació. Segons les dades extretes d’un informe  del mateix Ajuntament el consistori va invertir poc més de 92.000€ de les arques municipals en foment de l’ocupació durant 2010. En aquest mateix període els polítics del PP perceberen entre 5 persones, prop de 300.000 euros.  “Els socialistes d’Algemesí tenim l’obligació d’acabar amb aquest desficaci, perquè és  intolerable” ha manifestat la candidata a l’alcaldia, Marta Trenzano.

Propostes realistes: més formació i més informació

Trenzano ha afirmat que “els socialistes d’Algemesí presentem propostes factibles i realistes, que es poden dur a terme des del govern local. Nosaltres parlem d’economia real”. Recolzar el treball dels autònoms i dels comerços mitjançant el fraccionament les taxes municipals, per a aquells que ho demanen i donar suport als joves que vulguen crear la seua pròpia empresa, és altre dels compromisos socialistes per al foment de l’ocupació. Altra mesura important és la promoció externa del sol industrial dels nostres polígons, per fomentar la ubicació de noves empreses i la creació de nous llocs de treball. Així mateix els socialistes d’Algemesí apostem per la formació, adaptada a les necessitats reals del mercat laboral local. Trenzano ha criticat que actualment no tingam a Algemesí cap Escola Taller o Casa d’Oficis en funcionament, quan –ha dit- “el nostre poble ha segut referent en aquest tipus d’iniciatives, que des de la dècada dels 90 i any rere any s’havien consolidat per a donar formació en oficis als joves i altres col·lectius que tenen més difícil l’accés al treball”.

Estimular i millorar  la difusió de les accions i programes d’ocupació i la creació d’un Centre de Formació per a empreses i autònoms, amb un departament de recursos humans, són altres propostes socialistes per pal·liar l’atur. “No podem tolerar una taxa de desocupació tan elevada –ha dit Trenzano-  i els polítics, a nivell local tenim l’obligació d’intentar pal·liar aquesta situació. No podem mirar cap a un altre lloc i donar-li la culpa a altres. Un Ajuntament té responsabilitats envers el benestar dels seus veïns i veïnes”. Trenzano ha lamentat que al PP se li n’haja anat de les mans la situació i que Algemesi tinga actualment el dubtós honor de ser el poble on més creix l’atur de tota la comarca.

PSPV-PSOE D’ALGEMESÍ

Gabinet de Premsa

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here