Morera (Compromís) proposa un gran consens per acabar amb els 33.000 aturats de la Ribera

0
363
Reunió de Morera en Alzira amb els agents socials

Consens. Esta va ser la paraula que més s’ha repetit esta vesprada durant un menjar organitzat per Compromís per Alzira on han acudit els agents socials: sindicats (UGT, CC.OO. STPV), empresaris, el candidat a la presidència de la Generalitat per Compromís, Enric Morera i el cap de llista d’Alzira, Carles Aranda.
Morera ha explicat que este encontre ha sigut molt productiu i que és «necessari un gran pacte i consens entre agents socials, lo públic i lo privat per a acabar amb els 33.000 aturats que té la Ribera». El candidat nacionalista ha assenyalat que és «molt important» la formació dels joves.
Per la seua banda, el secretari comarcal de CC.OO., Josep Antoni Carrascosa, va donar alternatives per a crear llocs de treball en la Ribera el camp de l’energia solar, a més de «vertebrar la comarca». Ximo Aledón, d’UGT, ha reiterat la importància del consens proposat per Morera i va lamentar que mentre hi ha «cinc milions d’aturats, hi ha bancs que tenen beneficis anuals superiors als 14 milions d’euros».
Pere Calp (STPV) va criticar «la retallada» que la Generalitat ha aplicat a l’educació i va demanar per a Alzira una Centre Plurilingue.
El president de la Associación Empresarial d’Alzira, Pepe Villalba, ha reiterat la necessitat de vertebrar la comarca amb la construcció de la nova CV-50 i la connexió amb l’AP-7. Villalba ha assenyalat que és molt important la formació i va demanar més finançament a la banca per a la xicoteta i mitjana empresa.
Finalment, Carles Aranda (Compromís per Alzira) va lamentar que s’haja «suprimit» del Parc Empresarial El Pla el Centre de Formació. També va assenyalar que és necessari un «vertader poder valencià» igual que ho tenen a Catalunya i País Basc.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here