En un sopar de Compromís recullen els 360 euros que costen les ulleres per als fills de Vicent, l’aturat d’Alzira en vaga de fam

16
409
Juan Vila i Aranda amb els protagonistes de la vaga

Vicent i la seua dona Ester han rebut este matí les ulleres que necessiten dos del seus tres fills, en recaptar, anit, els 360 euros que costaven durant el sopar-festa de Compromís per Alzira, celebrat en un restaurant de la capital de la Ribera.

Juan Vila, que va fer una vaga de fam recentment davant la tresoreria de la Segurtat Social, s’ha convertit en l’àngel de la guarda dels dos aturats, Vicent i Francisco Javier. Anit es va personar en la festa de la candidatura municipal, Compromís per Alzira i en pocs minuts va recollir els 360 euros que costen les ulleres, després d’explicar la seua problemàtica a tots els assistents.

El propi cap de llista de Compromís, Carles Aranda, ha entregat, hui, al matrimoni les dos ulleres que necessiten imperiosament, els dos menuts, Jenifer i Juan Manuel per a no perdre la vista.

Atencions de la policía local

Vicent i Ester, han agraït molt emocionats esta acció «solidària» tot i que manifesten que contuinaran amb la vaga de fam mentre no els faciliten un lloc de treball. Aranda ha atribuït el mèrit a «Juan Vila» i els ha animat a «seguir en la seua acció perquè, amb la vostra valentia i decissió, a bon segur que algun empresari vos donarà treball».

Francisco Javier i Vicent dormiren, la passada nit, a les portes de l’Ajuntament d’Alzira damunt d’una manta amb les estreles de la Plaça del Carbó com únic sostre. Tots dos han agraït «les atencions de la policía municipal que els han convidat a  café» i també d’una cafeteria pròxima que els proporciona aigüa i sucs, únics aliments que han ingerit des de les 9,30 hores d’ahir quan encetaren una vaga de fam indefinida.

Vicent ha negat que despús-ahir mostrara «males maneres com ha dit el regidor José Luis Palacios», es més s’ha queixat de no deixar-lo parlar amb l’alcaldessa i de que «una persona d’alcaldia tirara a la paperera el curriculum que portava».

Detalls de l’alcaldessa

Vicent i la seua dona ja tenen les ulleres que necessiten els seus fills

Este aturat recorda, amb agraïment, «els detalls que va tindre l’alcaldessa, Elena Bastidas, l’any passat quan va pagar el dipòsit i l’import d’un mes de lloguer del pis on vivim i a més l’Ajuntament em va contractar durant 6 mesos sense que fera falta el graduat escolar que ara m’han exigit per a la plaça de pintor».

En octubre s’acabà el contracte i, aleshores, «l’alcaldessa em va dir que tornara un mes després, però porte 7 cites demanades  i encara no he pogut parlar amb ella i damunt m’han rebutjat en la bossa de treball ficant per excusa que no tinc el graduat escolar que l’any passat no me’l demanaren».

El drama que viuen Vicent i Francisco Javier és una mostra del que passa en els habitatges de moltes famílies alzirenyes i de la comarca a causa de la forta crisi econòmica que pateixen els municipis de la Ribera. Tots dos confien en la bona voluntat i en la solidaritat dels seus veïns i qualsevol detall mereix el seu major agraïment. Fins i tot s’han mostrat sorpresos per la resposta, no sols dels mitjans de comunicació locals, sinò d’altres. Així un equip de TVV els ha entrevistat este matí  i també s’han interesat des de TVE, mitjançant el seu popular programa, España Directo.

16 Comentarios

 1. me gustaria darle las gracias a todas las personas , que participaron en esta pequeña donacion y de gran ayuda para esta familia.

 2. Animo.
  Ya teneis las gafas de vuestros hijos. Ahora a por vuestro puesto de trabajo. Lamento la falta de respuesta a un problema tan grave por parte de quien corresponda dentro del Ayuntamiento.

 3. Vos anime a que comenceu a estudiar. L’any que ve podeu presentar-vos a les proves per obtindre el graduat. Ara hi ha molta gent que s’ha decidit a traure-se’l i mai es tard. Es pot fer a poc a poc a l’escola d’adults. Fa més el que vol que el que pot. Així que molts ànims!!

  • con todo mis respetos a la sra. cecilia me gustaria verla a usted en las mismas circustancias, a ver lo que aria . es muy facil criticar y no intentar ayudar, para estos padres es mas imprtante darles de comer a sus hijos que ponerse a estudiar. como usted dice hace mas el que quiere que el que puede pues sra. coja ejemplo y intente ayudarles . que tan solo piden un trabajo que les ha sido denegado con «MENTIRAS Y PROMESAS» PARA PODER VIVIR DINGNAMENTE.

 4. Aranda eres patético todo vale para conseguir votos, JUAN VILA no paso de paso por la cena, ya que es militante de COMPROMIS, sois oportunistas hasta con estos temas, me dais pena. Si de verdad es por voluntad no hace falta fotógrafos, se les da el dinero y punto.

 5. Aranda,eres patético.Como puedes aprovechar la capaña electoral para esto.Seguro que sin una campaña por delante hubieses tenido este detalle.De verdad no me lo puedo creer que haya gente como tu

  • rocio. eso no es verdad el sr. aranda siempre a luchado por las injusticias. hace año y medio hubo en alzira otra persona en huelga de hambre y se preocupo por su situacion como emfermo y decidio ayudarle , presento en el ayuntamiento en un pleno una mocion a favor de emfermos de fibromialgia que le costo 5 meses de lucha para que se aprovara y acabo en el congreso Y NO ERAN ELECIONES.

 6. MariI, por que no te preguntas por que no hizó lo mismo el PP o el PSOE. O es que ahora a los que deciden colaborar son unos aportunistas, estos señores igual reconocen la ayuda de Caritas,como ahora la del Compromís. Si es que muchos de vosotros os escandalizais ante las miserias del mundo, pero no os rascaís el bolsillo así os den la vuelta.

 7. Juan Vila que no és afiliat del Bloc, va vindre al sopar del partit per a demanar ajuda per a pagar les despeses de l’òptica i van ser donacions particulars. Estes persones tenen més necessitats, i correspon al partit que isca després de les eleccions l’intentar pal·liar-les, però de moment els seus fills ja tenen les seues ulleres.

 8. si que son pateticos si, en plena campaña haciendo estos gestos tan solidarios vaya tela!!! sin campaña no lo harian y mas patetico todavia que aranda les anime a continuar, increible.

 9. Enhorabuena al grupo Compromís. Veo que estais verdaderamente comprometidos con el pueblo y sobre todo con los más necesitados. Ya os adelanto que en las municipales contais con mi voto. Que diferencia con los grandes partidos que solo piensan en llenarse el bolsillo.

 10. Juan Vilas no es afiliat al Bloc i nomes va passar pel sopar per a demanar una colecta per a estes families. Els que estaguerem posarem lo que poguerem cadascu i traguerem prou. Demanaria a la gent del PPSOE que deixen d’utilizar la greu situacio de estes persones per a atacar a Compromís perque me pareix vergonyos els insults que està rebent Carles per fer un gest de bona voluntat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here