El PSOE critica l’ús electoralista de la Festa d’Algemesí fet pel PP en un video

0
261

Els socialistes d’Algemesí han qualificat «d’indignant» el que consideren «una instrumentatlització» per part del PP, de la declaració de Bé d’Interés Cultural de les festes en honor a la Mare de Déu de la Salut.

El PSOE amb la seua candidata, Marta Trenzano, al capdavant concreta la seua acusació en que » el PP s’ha adjudicat el mèrit en un vídeo que va ser emés per la televisó local el passat dia 10 de maig. Els socialistes d’Algemesí considerem que s’ha agraviat al poble amb la utilització partidista d’un fet que no és mèrit del PP sinó de tota la ciutadania. És el poble d’Algemesí que amb el seu suport incondicional ha fet que la Festa de la Mare de Déu siga declarada BIC».

Cal recordar, afegixen els socialistes en un comunicat que «aquesta declaració institucional no és més que el fruït de molts anys de treball i preparació per part dels tècnics muncipals d’expedients iniciats molt abans de que el PP assolira el govern de l’Ajuntament d’Algemesí en 2007».

A instància de l’Ajuntament d’Algemesí, en setembre de 2001, segons el PSOE la Conselleria de Cultura publicava l’ordre per la qual s’iniciava l’expedient  de declaració Bé d’Interés Cultural  Immaterial de la Festa de la Mare de Déu de la Salut (DOGV-Nº4108, 2001-10-17). La Generalitat «ha tardat 9 anys en atorgar definitivament la declaració de BIC a les festes del nostre poble, un mèrit que es va aconseguir en setembre de 2010». D’aquesta declaració «ens ennorgullim tots els algemesinencs» assenyala Trenzano qui observa  que «no es pot concebir que el PP s’apunte com a un mèrit particular i propi, la declaració de la festa com a BIC».

Ara  se’n recorden de promocionar la candidatura a Patrimoni Immaterial de la UNESCO

L’alcaldable socialista d’Algemesí aclarix que «els socialistes d’Algemesí volem el millor per la nostra ciutat i defensem com qualsevol persona d’aquest poble la candidatura a Patrimoni Immaterial de la UNESCO, però considerem el PP està fent ús electoralista de la  nostra Festa. L’Ajuntament d’Algemesí ha tingut tot l’any per a promocionar la festa i s’espera al dissabte dia 14 de maig a anar a València a realitzar aquesta tasca. Hem tingut molts dies però l’Ajuntament s’espera a la campanya electoral per a  fer promoció».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here