Compromís per Alzira lluitarà per una renda mínima per a l’agricultor /Opinió: Carles Aranda

0
146
 

Carles Aranda
Demanarem a la Generalitat que garantisca una renda mínima agrària per als nostres llauradors. Implica que a l’agricultor se li ha d’assegurar que en el seu treball va a tindre uns ingressos mínims que van a permetre-li seguir treballant i vivint dignament. Promourem l’agricultura, la producció i el consum de productes alimentaris de caràcter ecològic. Fomentarem la compra publica de productes provinents de l’agricultura ecològica i l’ús d’aquests productes en edificis i instal·lacions públiques.

Realitzarem, amb la col·laboració d’altres administracions, un Pla d’Inversions en camins rurals a 4 anys per millorar la xarxa i proposarem la signatura d’un conveni de col·laboració amb la Cooperativa Agrícola per integrar-la a l’economia local.

La Coalició Compromís per Alzira proposa una OFICINA DE MEDI AMBIENT que aplique una política de gestió mediambiental transversal que afecte a tots els departaments i regidories.

 Aspectes com el canvi climàtic, l’emissió de CO2 a l’atmosfera, la protecció dels paratges naturals, la recuperació del riu i el control dels abocaments, fan necessari la creació d’una POLICIA LOCAL VERDA formada per agents i tècnics especialitzats per a garantir una política ambientalment respectuosa amb la creació i posada en marxa d’un PLA MUNICIPAL que prioritze i ordene les actuacions i mesures a aplicar durant la legislatura amb participació activa de tots els sectors afectats: veïns, empreses, propietaris, etc.

 És prioritari crear i posar en marxa un programa d’inspecció i control d’abocaments per a garantir un control periòdic dels mateixos tant en el nucli urbà com especialment en els distints polígons industrials.

El casc urbà d’Alzira, no acaba de resoldre el problema del calor sufocant a l’estiu, la incorporació d’arbres formant bóvedes d’ombra, permet que l’asfalt no acumule  tanta calor.

L’ús de la bicicleta, com a transport urbà, ha de ser segur i que els carrils bici faciliten la connexió del casc urbá amb l’horta, els polígons industrials i connectors interurbans, salvant amb passarel·les les carreteres amb punts de perill.

Com sempre, vetlarem perquè els nostres Paratges Naturals tinguen la màxima protecció, tant mateix han de ser valors en alça. Transformar la insostenible finca de cítrics del Racó de Vinyes que, amb l’adaptació de les instal·lacions, siga un Paratge d’oci natural pseudoforestal, on menuts i grans gaudeixquen de la natura (granja escola, aula mediambiental, per exemple), i el turisme local ben entés siga reforçat (llevant pressió a La Murta). El medi ambient es un jaciment emergent en llocs de treball, programes formatius i projectes que reverteixen per a la població.

L’hort de Redal, és una finca gran que figura urbanísticament com a zona verda, es potencialment un gran espai per a poder executar un bosc de ribera, zones d’esplai, esportives i mirar més a prop el nostre Xúquer, de nou un motiu més de jaciment de treball.

Compromís per Alzira exigirà a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que netege el llit del riu en tot el seu recorregut per la comarca i que tinga el cabdal suficient com per a què les persones que vivim al voltant del Xúquer comptem amb garanties d’aigua de bona qualitat i duradora, per a beure i per a desenvolupar activitats productives, però també per a passejar vora riu, per a nedar, pescar o practicar esports com la piragua- que són usos comuns i ciutadans de l’aigua als que tenim dret.

Recuperació de la platja  on disfrutàven els nostres avantpassats i que, després de la posada en marxa de les depuradores, pot ser una realitat exigint un cabdal adequat que permeta el bany. 

Açò, unit a les altres mesures previstes en este programa sobre l’hort de Redal, boscos de ribera i passeig fluvial poden convertir el riu Xúquer al seu pas per Alzira en un referent per als seus veïns i un potenciador del turisme amb creació de llocs de treball.

Davant de la pujada del preu de la llum i l’alt consum que genera una ciutat com Alzira ,la Coalició Compromís per Alzira impulsarà i durà a terme un Pla d’Estalvi Energètic; els eixos del qual han de ser apostar per energies alternatives com la solar, així com l’adopció de mesures d’estalvi en el consum llum en la via publica i instal·lacions municipals com, per exemple, l’apaga’t d’un percentatge de llum nocturna a partir d’un determinat horari entre setmana o caps de setmana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here