Els dos aturats d’Alzira en vaga de fam passen la seua primera nit a les portes de l’ajuntament

8
519
Francisco, Vicente i Esther a les portes de l'Ajuntament

«Els meus fills desdijunen en casa d’un amic que a més els fica l’entrepà per anar al col.legi», son les paraules desesperades d’un aturat, Vicent Serra Baidez, veí d’Alzira de 38 anys, casat i amb 3  fills de 7, 9 i 11 anys, respectivament. Este desocupat només cobra 426 euros del subsidi que li s’acaba en juny i ha de fer front a un lloguer de 400 euros mensuals, a més de la llum i l’aigüa, servicis que ja no tenen per falta de pagament.

Ahir, cap a les 9 i mitja del matía va encetar una vaga de fam perquè l’han rebujat a la bossa de treball de l’Ajuntament «per no tindre el graduat escolar». Va tindre que apendre l’ofici de pintor i d’obrer de vila als 15 anys a Eivissa «perquè mon pare ens va abandonar». Des de maig a octubre de l’any passat va treballar en la brigada d’obres municipal i aleshores «em digueren que tornarien a cridar-me». Ara passa la seua  primera nit al ras utilitzant per llit una manta.

Vicent es queixa que no l’han admés en carèixer del certificat escolar que no li exigiren anteriorment, un document, que segons Vicent «em digueren en l’ajuntament que el reclama el Servef, però el seu director m’ha asegurat que això és mentida i que son uns sensevergonya».

Col.lecta per un parell d’ulleres

També lamenta que altres que conten amb el graduat escolar i que han entrat en la llista «confesen que mai han agafat un pinzell». Al seu costar, la seua dona Esther, confirma amb el cap les seues afirmacions amb llàgrimes en els ulls.

Vicent i F. Javier intentaven dormir passada la mitja nit

El seu problema s’agreuja i per això ha decidit començar una vaga de fam indefinida, perquè dos dels seus fills, Jenifer i Juan Manuel, necessiten ulleres fins el punt que un d’ells, segons el metge «pot perdre la vista si no es fica prompte les ulleres».

Però, esta mateixa nit un simpatitzant del Bloc, Juan Vila, s’ha presentat a la festa que Compromís per Alzira feia en un restaurant i ha conseguit recaptar els 360 euros que necessitava per pagar les ulleres encomanades a una coneguda òptica alzirenya.

Esther es mostra molt agraïda «amb Virtudes» de Càritas que, fins ara, els ha proporcionat el menjar que necessiten a la parròquia de Sant Joan.

Semblant situació és la de Francisco Javier Miralles, que s’incorporà a la vaga poc després que el seu company de penes. Té 39 anys està divorciat i passa una pensió a l’ex-dona de 365 euros quan el subsidi que cobra és de 426 euros.

Tots dos aseguren que no pensen anar-sen fins que l’Ajuntament els done una solució.

Fastidiar les eleccions

Per la seua part el regidor de Promoció Econòmica, José Luis Palacios, asegura en declaracions fetes a Riberaexpress, que «en esta legislatura sempre hem demanat el graduat escolar als aspirants a la bossa de treball». Palacios creu que per a treballar l’any passat en la brigada municipal «hauria entrat en la bossa fa més de 4 anys». També adverteix que el treballador que presenta la documentació correcta «no significa que li donen la plaça sinò que després ha de passar la prova pràctica».

El responsable del govern municipal ha acusat als protagonistes de la vaga de «dirigir-se ahir de males formes als funcionaris de Recursos Humans» i d’amenaçar assenyalant que «vindré demà amb una pancarta per fastidiar-vos les eleccions».

8 Comentarios

  1. «fastidiar-vos les eleccions» ???, aço es vergonyos, Lo que teniu que fer es buscar sol.lucions , i rapides. Molt desesperat deu d´estar un pare per a ficarse de vaga davant de la porta del ajuntament.

  2. este ayuntamiento siempre ha dado trabajo a enchufados y a emigrantes, sr palacios ahora le preocupa mas las elecciones que las soluciones ante los problemas de los alzireños, si ahora prometen cambiar cosas porque no da un buen ejemplo y ayuda a esta familia, por que para este ayuntamiento 360 euros por unos niños no es nada comparado con el coste de las fotos de la sra. bastidas en los autobuses y marquesinas.espero que les ayuden pronto en el trabajo que los alzireños intentaremos recoger el dinero para las gafas . pasaros por la optica santos patronos de alzira y dejar vuestro donativo todos unidos haremos lo que hasta ahora no ha hecho el ayuntamiento. AYUDARLES- HOY SON ELLOS MAÑANA PODEMOS SER NOSOTROS.

  3. desde luego que poca verguenza tiene el Sr,Palacios, como se nota que el no esta pasando por una situacion de estas, hay muchas familias aqui en Alzira que lo estamos pasando muy mal y a ellos lo unico que les preocupa es salir bien en la foto, es muy lamentable!!!!!!!!!!!

  4. ahora para la alcaldesa todo es musica, cenas, hacerse ver oir los barrios… y luego vas a que te ayuden y dicen que no pueden hacer nada, venga ya por favorrr, solo me gustaria que no volviese a salir de alcaldesa, ojala!!!

  5. Para JP: Cierto que gentuza, tiene móvil, y duermen en mantas en vez de dormir en el suelo, y hasta tienen el lujo de tener una botella de agua, y si nos fijamos bien hasta una radio… no es un mp3 de última generación pero seguro que gasta pilas… y encima van vestidos. JP, yo pienso como tú, que se quejan por vicio, a lo mejor debiamos de ir a darles una «somanta de palos» y quitarlos de la fachada del ayuntamiento, que estan FASTIDIANDO la campaña electoral de nuestros políticos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here