Norbert Blasco presenta en La Pobla el seu últim llibre, «De mestres i Poblatans»

0
519
Portada del llibre
Norbert Blasco

«De mestres i Poblatans». Baix aquest títol l’investigador, escriptor i mestre jubilat Norbert Blasco presentarà demà dissabte a les 19.30 hores, en la Casa de la Cultura de La Pobla Llarga, el seu tercer llibre, un treball al que aquest incansable recuperador d’històries li ha posat tot el seu afecte i tota la seua ànima. I és que l’amic Norbert és poblatà i alzireny. Sempre ha tingut al seu poble natal com un tros del seu cos.
Editat per Edicions 96, el llibre serà presentat per l’escriptor Vicent Pascual, l’editor Pau Álvarez i el propi autor.
Nobert Blasco confessava a Riberaexpress que el llibre és una barreja de la seua experiència professional com a mestre i d’històries casolanas de La Pobla, «en un època, les dels 60 molt difícil, per exemple per a recuperar el valencià».
Blasco assenyala que és un treball «molt fàcil i dinàmic de llegir on els poblatans es poden reconeixer amb històries curioses, és a dir el dia a dia d’un poble en els anys 60».
El valor etnològic «De mestres i poblatans» és incalculable. L’autor ha sabut compaginar dues facetes de la vida diferents, com la professió i el dia a dia de La Pobla.
A més, el dia de la presentació és molt especial, ja que és la vespra de la festivitat de la patrona de La Pobla Llarga, la Mare de Déu dels Desemparats, que en aquesta localitat se celebra una setmana després que en el cap i casal.
No anem a donar més pistes sobre el llibre perquè l’interessant és llegir-ho, però disfrutaran amb les anècdotes del Tio Alejo o Marianet el Manyà.

Xavier Pérez

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here