IdEA d’Alginet lamente que es gasten 100.000 euros en una canonada de pluvials al mig de l’horta

0
355

 L’Ajuntament d’Alginet aprovà, amb només els vots del Partit Popular i l’abstenció del Bloc y Gent d’Alginet i el vot en contra de PSPV i IdEA, destinar més de meitat de les subvencions provinents de la Diputació, que li corresponen al municipi per a inversions en l’exercici 2011, a prolongar la canonada que ja tenia construïda per a desaiguar la rotonda del camí Trullàs, després que la Comunitat de la Sèquia Reial «no confirmara l’autorització verbal que el Sr. Alcalde havia obtingut del Sequier Major», segons IdEA.

L’any passat, l’Ajuntament d’Alginet ja destinà 59.299,63 € del Pla Confiança per a construir una canonada de pluvials, a fi de resoldre el problema que es produeix en la rotonda de l’encreuament entre la Ronda Est i el camí Trullàs, cada vegada que plou de manera intensa. Aquesta canonada, sembla ser, com es digué al Ple Municipal, que el Sr. Alcalde ho havia parlat amb el Sequier Major, i aquest li havia manifestat que no hi havia cap problema que acabara desaiguant en una séquia de reg. Encara que, una vegada l’obra acabada, representants de la Séquia Reial li comunicaren al Sr. Alcalde que «no tenia cap autorització de la Comunitat de Regants, per abocar l’aigua a una séquia de la seua titularitat, i que per tant no podien posar en funcionament eixa infraestructura hidràulica», segons el portaveu de IdEA, Carles Bayarri.

Per això, el PP d’Alginet ha plantejat ara gastar-se novament 100.000,00 € més per prolongar la canonada fins al barranc dels Algadins, a l’altura del Cano; una proposta que «ha tingut la crítica de tota l’oposició, tant per la falta de necessitat de l’obra plantejada com per la gestió que s’ha fet de tot el tema».

Falta de necessitat perquè si inicialment tenien l’autorització verbal del Sequier Major, queda clar que era perquè no hi havia cap problema tècnic per a que la canonada acabara en una séquia de reg; de manera que, com assenyalà el protaveu del Bloc, el problema havia sorgit a posteriori, per la “topetia” entre el Sr. Alcalde i representants de la Séquia Reial.

Una “topetia” que el portaveu d’IdEA apel·là que, si era només per qüestions personals, l’arreglara el Sr. Alcalde, o que deixara de ser-ho per a que s’arreglara la relació entre l’Ajuntament i la Comunitat de Regants, i que les males relacions personals que ell podia tindre no li costaren diners al poble, “perquè no es pot admetre de cap manera que, amb la necessitat de fer canonades de pluvials dins del casc urbà, per evitar que l’aigua entre a les cases, el que vulga fer el PP és gastant-se 100.000,00 € per fer-les al mig de l’horta, on l’aigua va cavallera avall, sense fer cap mal a ningú”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here