Algemesí acull el cap de setmana el I Congrés Nacional sobre inclusió i abandó escolar

0
421

El Teatre Municipal d’Algemesí, acollirà durant els pròxims dies 10, 11, i 12 de maig de 2011, el I Congrés Nacional sobre inclusió i abandó escolar, organitzat pel CEFIRE i amb la col·laboració de l’Ajuntament, entre altres col·lectius participants.
Així doncs, durant tres dies, professionals de diferents sectors educatius tractaran aquesta temàtica, l’origen del problema i les possibles solucions, ja que, els joves espanyols estan entre els europeus que més deixen el col·legi abans de completar l’educació obligatòria.

A més Espanya és l’únic país entre els pitjors alumnes d’Europa on l’abandó escolar ha augmentat en l’última dècada, en part per l’arribada d’immigrants.

Segons les dades publicades aquest dilluns per la Comissió Europea, Portugal, Malta i Espanya pateixen una taxa d’abandó escolar superior al 30%, el doble que la mitjana comunitària, però només els espanyols han empitjorat.

Així, entre 2000 i 2009, el percentatge de joves entre 18 i 24 anys amb el nivell més baix d’educació secundària va augmentar un 7,2%. Fins i tot Turquia, al final de la cua del continent, va aconseguir millorar el nivell educatiu mitjà dels seus joves.

Paula Caballero

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here