La Junta Electoral obliga a l’alcalde a retirar les maquetes que tenia exposades en el stand de l’Ajuntament en Expo-Algemesí

0
406

El representant del Partit Socialista davant Junta Electoral de Zona d’Alzira, Fernando Pascual, formulà una queixa-reclamació contra l’Ajuntament d’Algemesí per la campanya institucional que realitza en la caseta instal·lada per la Corporació Local en la Expo-Algemesí 2011, mitjançant la instal·lació de maquetes que mostren edificis construïts en el passat mandat, així com projectes de futur.
Segons el responsable socialista, el comportament del Partit Popular en aquesta comarca és un comportament «que no respecta les regles del joc democràtiques, es creuen els amos de tot el que toquen».

Segons Pascual, l’exposició de l’Ajuntament no solament contravé la prohibició expressa d’exposar assoliments passats o projectes futurs, sinó que també «es tracta d’una campanya institucional prohibida» en l’article 50.1 LOREG, doncs s’excedeix de les campanyes institucionals permeses. «No cal perdre de vista que aquesta campanya institucional està dirigida a posar en valor la consecució d’assoliments o la publicitat de la gestió i projectes del Partit Popular en l’Ajuntament».

L’actuació de l’Ajuntament,»vulnera», per tot l’exposat, els principis d’objectivitat i transparència del procés electoral i el principi d’igualtat entre els actors electorals, principis pels quals ha de vetlar de conformitat amb el que es disposa 8 de la Llei Orgànica 5/85 en relació amb l’article 50 del mateix text legal, i la Instrucció 2/2011 de 24 de març de la Junta Electoral Central que interpreta l’article 50.

El dirigent socialista considera que la resolució de la Junta Electoral de Zona d’Alzira, demostra que el Partit Popular, «no vol un joc net en estes eleccions i la seua actitud marrullera és impròpia d’uns polítics moderns. El taurrisme polític que aplica el Partit Popular en esta comarca és alguna cosa que no és possible admetre, davant aquestes conductes els demòcrates hem d’alçar la veu de la legalitat i exigir unes eleccions netes i sobretot sense paranys”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here