El projecte Riu aproparà la salut i la inserció social a la població més necessitada de l’Alquerieta

0
468
Firma del conveni del projecte Riu

Apropar la sanitat a la població més desarraigada. Éste es el Projecte Riu que hui ha es una realitat en Alzira després de la firma del conveni entre l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, el director general de Salut Pública, Manuel Escolano i la directora del Centre Superior d’Investigació en Salut Pública, Isabel Muñoz. Els autors d’este projecte Joan Paredes i Dori Aviñó han explicat a l’Ajuntament els objetius del mateix.

 Es tracta d’un projecte “molt interessant, que no costa ni un euro a l’Ajuntament d’Alzira i que beneficiarà en gran manera al barri de l’Alquerieta i, per extensió, a tot Alzira. Este nou projecte es desplegarà des del CPC (Centre de Participació Ciutadana) de l’Alquerieta, recentment inaugurat, per a començar a dotar-lo de contingut. El projecte, per tant, significa i suposa l’inici de l’activitat que es va a dur a terme des del CPC i tots els programes que es van a desplegar des d’este nou centre, amb l’objectiu de treballar per a millorar cada dia més, si és possible, un dels barris més coneguts d’Alzira, com és el barri de l’Alquerieta”, segons explicà Bastidas.

La finalitat general del Projecte Riu és la de constituir i capacitar un grup de dones de distintes cultures com a agents de salut de base comunitària (ASBC), perquè implementen accions grupals i individuals de mediació per a la promoció de la salut i l’accés adequat als servicis de salut. Especialment, es realitzaran accions en l’àmbit de la promoció de la salut, de la salut sexual i reproductiva (prevenció d’embarassos no desitjats i d’infeccions de transmissió sexual, incloent el VIH/SIDA) i la promoció de la salut maternoinfantil.

Tant la planificació de la formació com el disseny de les accions es realitzaran tenint en compte les desigualtats per raó de gènere i la perspectiva intercultural. Tots coincidiren que este programa siga «pilot» per altres localitats espanyoles.

Bastidas va calificar d’eixemplar el treball de tot el departament de serveis socials de l’Ajuntament. Este programa ha segut fruit de la col.laboració de la FVMP.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here