L’atur baixa en Alzira (1,85%) però puja en Carcaixent i Sueca i sobre tot a Algemesí (4,14%) sumant 30.950 aturats a la comarca

0
478

Treballadors de Valpack en vaga afectats per un ERE

Algemesí és, entre les poblacions més grans de la Ribera la que més està castigada per l’atur, però no és la única on ha pujat la desocupació que a la comarca del Xúquer suma ja 30.950 aturats amb un increment percentual del 0,77% en el mes d’abril.

Durant el mes passat l’atur va baixar en poblacions com Albalat (-1’68) o Guadassuar (-1’47) i, especialment, ho ha fet a Alzira on la desocupació ha minvat un 1’85%. En altres  municipis importants, com Sueca i Carcaixent, s’ha produït un increment moderat (0’79 i 1’48 respectivament). Dissortadament en Algemesí ha pujat l’atur, un 4’14, quasi tres vegades més que a Carcaixent o cinc més que a Sueca el que suposa que 132 algemesinencs han engreixat la llista de l’atur.

Segons Més Algemesí, este municipi ha vist augmentar l’atur en 2094 persones (191,41%) durant els últims 4 anys.

Tenient només en compte les dades del primer quatrimestre d’enguany  la situació, segons esta formació política » és igual de preocupant o més en Algemesí». Josep Bermúdez denuncia que «novament Algemesí aporta més ciutadans a l’atur (709) durant el que duguem de 2011 que la resta de pobles esmentats de la Ribera Alta (656 persones)». I així l’increment de l’atur en aquest 4 mesos ha estat d’un 24’27% en Algemesí, molt lluny del 4’08% d’Albalat o del 7’17% d’Alzira. Segons Bermúdez » Algemesí ha generat en 2011 el triple d’atur que Alzira i molt més del doble que Carcaixent (9’85) i Sueca (10’41)».

Més Algemesí considera que » òbviament els responsables de l’Ajuntament no són els l’únics responsables d’aquesta situació, sí són responsables de no voler reconèixer aquesta dramàtica realitat local». I els seus dirigents afegixen «alguna cosa s’està fent mal en Algemesí quan pobles com Alzira, Carcaixent o Sueca, que tenen les mateixes característiques socioeconòmiques, estan patint menys que nosaltres».

Josep Bermúdez considera que » l’actual equip de govern es troba totalment desorientat i sense idees per a eixir d’aquesta situació».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here