Tècnics europeus analitzen la conservació del patrimoni cultural de la Ribera

0
315
Una reunió dels experts

Durant estos dies està realitzant-se un encontre entre els diferents socis del projecte europeu Prevenció, Anàlisi i Ferramentes per al Patrimoni Cultural (PATCH), que té com a objectiu principal la realització d’un estudi per a conéixer la realitat en la prevenció del patrimoni cultural davant de desastres naturals i fer una anàlisi sobre les millors pràctiques a escala internacional en ferramentes i procediments de prevenció amb la finalitat d’usar-los en intervencions de preservació del patrimoni.

En este projecte destaca la presència del Consorci de la Ribera, que pretén aplicar a la comarca de la Ribera els resultats del projecte. A més del Consorci de la Ribera també participen en el projecte la Policia Local de València, el Centro Studi e Formazione Villa Montesca, la Universitat de Creta, la Basílica d’Assís, la província de Perugia i els ajuntaments de Heraklion (Grècia) i Agios Athanasios (Creta). El projecte té un pressupost de 570.000 euros i una durada de dos anys.

El president del Consorci de la Ribera, Juan Ignacio Barrachina, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als participants que durant la jornada d’ahir dimecres van compartir les experiències del projecte i van planificar les pròximes activitats del projecte. Per al dijous està prevista una recepció a l’Ajuntament de València, on es realitzarà una conferència de premsa, i una visita d’estudi a la Biblioteca Valenciana.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here