Bromera i l’Ajuntament obrin el termini de presentació d’originals per a la XXIII edició del Premis Literaris Ciutat d’Alzira

0
468

La nova edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira ha començat ja amb l’obertura del termini de presentació d’originals que culminarà el pròxim 12 de setembre. Aquest any se celebra la XXIII edició dels guardons, una cita ineludible de la tardor literària en el nostre àmbit lingüístic.

La dotació global de la present edició arriba a 82.000 €. Les més de dues dècades de trajectòria d’aquests premis i la seua remarcable dotació econòmica tornen a confirmar el prestigi d’un certamen que es caracteritza per incentivar la producció literària en la nostra llengua. El XXIII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira està dotat amb 18.000 €, la mateixa quantitat que guanyarà el guardonat amb el XVII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General i el guardonat amb el XVI Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil. De la seua banda, el XIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta té una dotació de 10.000 €; el XVI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, de 4.000 €; el VI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, de 8.000 €, i el VI Premi de Poesia Ibn Jafadja, de 6.000 €.

El termini de presentació d’originals estarà obert fins al 12 de setembre per a totes les categories, excepte per al Premi de Teatre Palanca i Roca, que es tancarà el 6 de juny. El guanyador d’aquest premi es farà públic durant els Encontres de Teatre a l’Estiu que organitza l’Ajuntament d’Alzira a principis de juliol. Els guanyadors del Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil i del Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre es coneixeran també abans que la resta, concretament el 4 de novembre. Amb tot, els set guardons es lliuraran oficialment la nit de l’11 de novembre, en el transcurs del tradicional sopar literari, on els guanyadors rebran, a més de l’import en metàl·lic de cada premi, el trofeu dissenyat per Manuel Boix.

La consolidació dels Premis Literaris fa palesa l’aposta de les sis entitats convocants –l’Ajuntament d’Alzira, la Universitat de València, la Mancomunitat de la Ribera Alta, Bancaixa, el Centre Alzira-València de la UNED i Edicions Bromera– per aquests guardons literaris que cada any reuneixen més participants i guanyen rellevància social i cultural. «L’èxit i la rellevància dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira té molt a veure amb la conjunció d’esforços de les entitats convocants, que a més de l’aposta literària, és una decidida actuació de promoció de la llengua, a través de la literatura», ha manifestat el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, Carlos Correal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here