EU planteja borses de treball temporals per combatre l’atur a Alzira

0
339

EU-Alzira ha presentat  en la seu de Comissions Obreres als sindicats CCOO i UGT les seues propostes per a ocupació, les seues mesures econòmiques i també els principals eixos de la seua política social, que són «les prioritats» per a esta formació d’esquerres en la situació de crisi actual.

De la mateixa manera, EU-Alzira coincideix amb els representants de les treballadores i treballadors en què hui per hui l’atur, que afecta a més de 4.800 persones sols a Alzira, la precarietat laboral i la gran incertesa en el treball «són els principals problemes que angoixen a la majoria de la ciutadania, i això són el centre de les preocupacions d’EU des de les institucions».

Al respecte, EU-Alzira ha plantejat la necessitat «d’un gran esforç» per part de l’Ajuntament d’Alzira «en la creació de borses de treball temporals, com s’ha fet en altres situacions de crisi i en altres ciutats», i l’aplicació de «vertaders

Un moment de la reunió d'EU amb CCOO i UGT

plans d’ocupació adreçats als sectors més vulnerables com els aturats de llarga duració, joves, dones i persones sense cap recursos, «com també ho són molts immigrants».

I això, consideren els dirigents d’esta formació política, ha d’incloure «la renegociació amb les empreses que s’han vist beneficiades de les privatitzacions dels serveis públics (neteja, tractament del fem, manteniment de parcs i jardins, etc.)».

D’una altra banda, des del col·lectiu d’EU-Alzira reclamen la constitució d’un consell econòmic i social «més ampli i participatiu» i la constitució de cooperatives de treballadors, que han resistit bastant bé la situació de recessió econòmica. També dels incentius cap als sectors d’economia sostenible i l’impuls al comerç local «front al model de grans superfícies comercials que s’ha sostingut fins ara».

El candidat a l’alcaldia d’Alzira Iván Martínez ha declarat, despré la reunió d’EU amb els representants de CCOO y UGT que “assumim plenament les mesures que proposen els sindicats per millorar els serveis públics: d’escoles infantils, de més places de residències d’ancians públiques o l’aplicació de la llei de Dependència». I és que els serveis socials han patit, segons Martínez » una etapa d’enorme deixadesa i abandó per part dels governs del PP a Alzira i al País Valencià, i, ara, amb les dificultats que estan patint moltes famílies, són més necessaris que mai, també per a la creació de treball de qualitat.”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here