El Castellet de Turís recupera el seu esplendor amb la restauració del mur Nord

1
424

El Castellet de Turís, antic castell musulmà, ha reiniciat les seues tasques de restauració. Després de la primera fase d’excavació, que va tenir lloc l’estiu passat, ara s’està realitzant la consolidació del mur Nord, a l’altura original, amb materials procedents de l’excavació. Es col·locarà un sòcol tapial de pedra i una sabata de maçoneria.
Segons explica l’alcaldessa,Pilar Blasco, els dos murs que ho sustenten (mur Est i Oest) estaran en forma d’ «U» perquè siga més resistents i no s’esfonse el mur Nord.

Blasco explica que han tornat a sol·licitar la subvenció del 1% Cultural, per a poder començar una nova fase. “Encara no tenim resposta del Ministeri, però el següent pas seria realitzar el tancament total de la torre, recuperant la seua altura original, de 12 metres, distribuïts en dos altures. “Es pretén utilitzar per a açò, materials de característiques similars als originals” Segueix explicant que una vegada executades les consolidacions, recuperacions i construccions dels murs, es construiran les almenes de remata i es realitzarà la coronació de la torre, a força d’un mur de maçoneria ordinària.

“També s’ha contemplat, en la construcció de la torre, l’execució de dos forjats de bigues de fusta a l’interior, que aniran encastades sobre els murs.” La primera edil anuncia que quan acaben totes les fases de restauració es podrà admirar l’edificació en la seua forma original. “Aquest projecte és de gran importància per a nosaltres, ja que tots els turisanos li tenim un gran afecte a aquest castell”. Segueix explicant que és un BIC de gran importància en el municipi i molt visitat, especialment en aquests dies de Pasqua.

ENRIQUE MORA FORTAÑA

1 Comentario

  1. si turis no piensa mas que en el castellet, no en la gente en paro. Esta bien apostar por la cultura pero existen actualmente cosas mucho mas importantes que solo con un cambio potlitico se puede realizar y es votando al pp que con su gente podra levantar turis y sus urbanizaciones

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here