Alumnes del taller d’Ocupació fomenten l’autoestima entre malalts d’Alzhèimer d’Alzira amb balls i manualitats pasqueres

0
446

El Día Europeu de la Solidaritat Intergeneracional ha estat aprofitat per alumnes del Taller d’Ocupació T’estime: vida i artesania i malalts de l’Associació de Familiars de Malalts Alzhèimer d’Alzira (AFA) per fomentar l’autoestima i les relacions entre les persones majors i els joves.

Al llarg de tot el matí els alumnes d’IDEA han orientat els malats en l’elaboració i decoració de diferents objectes de fanc, confeccionant manualitats amb motis pasquers com ous, cistelles i cometes.

La directora del taller, Amparo Valls, ha manifestat a Riberaexpress que la convivència durant varies hores ha propiciat que els malats «es sentixquen útils, i que s’haja fomentat la reciprocitat entre persones majors i els alumnes del taller». Valls ha valorat «la prestació a nivell psicològic i de recolzament social» realitzada hui per la vintena d’alumnes d’aquest taller d’Ocupació que presta tant ajuda domiciliària com atenció a persones majors i dependents.

Durant la celebració no ha faltat la música amb cançons tradicionals, «als majors els agrada recordar melodies típiques de la seua joventut».

Al só de, Paquito El Chocolatero, interpretat per dos joves alumnes del taller d’ebanisteria, joves i majors han dansat fent gala d’una sentida solidaritat intergeneracional. Els proplis alumnes, tot i que amb veu baixa, reconeguern haver disfrutat  «tant o més» que els afectats per la terrible malaltia de l’Alzhèimer, encara que la música despertà, durant uns minuts, els seus millors records de joventut.

La presidenta de AFA, Mª Antonia Bria, valorà «molt positivament» esta jornada de convivència propiciada pels alumnes del Taller d’Ocupació d’Alzira.

Un clar exemple de solidaritat intergeneracional

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here