Algemesí estrena el miracle de la burreta en les festes de Sant Vicent Ferrer

0
414
Escenificació d'un miracle

Un any més Algemesí es prepara per a celebrar la festa del Sant patró de la Comunitat Valenciana, Sant Vicent Ferrer. Els actes institucionals organitzats per l’Ajuntament d’Algemesí, La Basílica de Sant Jaume i la confraria de Sant Vicent Ferrer s’iniciaran aquest cap de setmana.
Com és habitual, demà dissabte , 30 d’abril, a les 19.15 hores, es realitzarà la tradicional romería  des de la Basílica fins  l’antic convent dels dominics, actual seu del Museu Valencià de la Festa, en la desapareguda església de la qual es custodiava la imatge de Sant Vicent abans de la seua exclaustració.
El claustre del convent rebrà la imatge del Sant amb la celebració d’una missa i, a continuació, un grup de xiquets i xiquetes estrenaran el “Miracle de la burreta”, del que és autor Joan Fermín Teruel i que narra un dels famosos passatges de la vida del xiquet Vicent  Ferrer.
L’escenificació dels miracles de Sant Vicent, habitual en els carrers i places de la ciutat de València i d’algunes poblacions de la comarca de l’Horta, va ser recuperada a Algemesí l’any 2004 amb l’escenificació del Miracle dels miracles, obra de l’autor i periodista algemesinenc Martí Domínguez.
Enguany, s’han ampliat els actes commemoratius que s’iniciaran el dissabte l a les 11 del matí en la Basílica de Sant Jaume on els “Fotoaficionats” d’Algemesí realitzaran un ampli reportatge fotogràfic de la imatge de Sant Vicent i els preparatius de la festa.
Les celebracions continuaran el 2 de maig en la citada Basílica amb les celebracions litúrgiques i culminaran el 7 de maig en la festa organitzada pels veïns del Carrer de Sant Vicent, amb la realització de diferents actes lúdics i religiosos, entre els quals destaquen el concurs de paelles, les cercaviles, la processó i el sopar de germanor.

Paula Caballero

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here