Processó com el Ball de Parra. Opinió: Xavier Cantera

5
586

He estat durant uns dies visitant el Romànic de la Navarra Mitja i al tornar a Alzira, m’he trobat amb una verdara crisi, baralla i encreuament d’acusacions sobre els incidents en la Processó del Divendres Sant. He llegit els comentaris i articles sobre el tema i no em resistisc a oferir la meua opinió, com una més, per si pot servir.

Descobrisc que, alguns pensaran que amb molta lògica, va entrar en escena, imposant la seua força, la televisió valenciana. Esta, una vegada feta la inversió, no podia anar-se amb les mans buides. Però el producte que va transmetre, era de bona qualitat o esta és una característica que no importa molt a Canal 9? Eren dignes les imatges televisives de les escenes bíbliques cobertes amb plàstics? No eren mes pròpies de la novel.la «los Pilares de la Tierra»? Les autoritats també es van cobrir amb impermeables o estaven lliures de tota protecció per a eixir bé en la xicoteta pantalla? També es pot pensar que van fer una pregària penitencial per aconseguir bons resultats en les properes eleccions municipals.

Algú no va calcular que l’aigua mulla? Les persones que cobrien el seu cos amb el vestit penitencial de tela, van veure com es convertia, per l’efecte de l’aigua, en un instrument de tortura. I, què em diuen de les xiquetes i xiquets? Els adults que van prendre la decisió de fer la Processó, van pensar en ells? Quins arguments justifiquen tal castic i incomoditat? No vull pensar que un exagerat zel religiós, mes prop del fanatisme, va ser el que dominà entre les ments preclares dels responsables, sense que ningú recordara l’experiència positiva que havien protagonitzat, entre plors i ràbia, els confrares de la «Madrugà» a Sevilla.

Què em diuen de com és de perjudicial l’aigua per als instruments de les bandes de música i de tambors? I, què és una processó mediterranea sense banda de música? Els directius de la Banda Simfònica d’Alzira van decidir no eixir. Són autònoms i optaren per protegir a les persones i els instruments. Ben fet.

I, què fem de les cadires? Tornar els diners. Què fem amb els caramels? Entre els centres escolars, l´asil, el centre de dia i la residencia de persones majors, el centre de l´IVADIS i la família de cadascú, tots repartits. Primer, les persones, la digitat dels simbols i despés l´interés turistic nacional i la TV.

L’anarquia final és conseqüència de la cosa que mal comença, mal acaba. Voler posar en el centre del problema el nerviosisme d’uns pocs confrares i ciutadans que se sentiren perjudicats en els seus interessos després d’una llarga espera amb paraigües, és no tindre la suficient humilitat per reconéixer una Solemne Equivocació en la Solemne Processó de Divendres Sant i per tant, opine, que tots els responsables han de demanar disculpes a la ciutadania d’Alzira i fer algun acte penitencial amb el propòsit de no fiar-se mai més de les previsions meteorològiques i menys si son de Canal 9. Tampoc de la NASA que son tots un tall d´ateus.

Foto cedida per Al Cor

5 Comentarios

  1. xavier . Creo que antes de escribir tu opinión ya que no esta vas aquí creo que tendrías que consultar varias fuentes de porque se salio a la procesión del viernes santo te lo digo porque creo que no estas bien informado , solo te lo digo por la amistad que tenemos gracias.

  2. No hi ha cap justificació per haver sortit. Amb el temps que feia, el més aconsellable era susprendre l’acte. Amb menys pluja a altres llocs d’Espanya no sortien les processons, tothom ho ha vist a la tv.

  3. Remei, si saps la veritat… Ale, escomença a contar que aixina ens enterem tots i parlarem sabedors, perque jo estaba açï en Alzira i el que vaig presenciar va ser una Processó plena d´interessos indigna per a cofrades i músics (molt bé la Societat Musical D´Alzira) i deplorable en les rinyes de algúns membres de Cofradía… Ja el dic. És lo que jó vaig vore…

  4. SOLO DIRE UNA COSA Y ESPERO NO OFENDER A NADIE.
    EN ALZIRA ESTABA CANAL NOU, SOLO UNA TELEVISION…. EN SEVILLA HABIAN UN MONTON DE CAMARAS DE TELEVISION Y ALLI SE SUSPENDIERON EL 85% DE PROCESIONES.
    QUE CADA CUAL VALORE ESTAS PALABRAS

  5. Després de lo vist i sentit sobre la processó del “Sant” Enterrament a Alzira. Done fe de que, any rere any, abans de la processó, Alzira sencera, sona a pasdoble faller. Ni la Junta de Germantats, ni les «Autoritats» Civils i Religioses han pres mai part en aquesta falta de respecte consentida i amparada en la suposada tradició. En quant al fet de permetre eixir una processó plovent, al final, pense que part de la Socidat Alzirenca está malalta. Un 10, al sentit comú i al seny, dels responsables de les bandes de la Societat Musical d’Alzira que van anteposar la dignitat de les persones i la salvaguarda dels instruments a l’integrisme de molts. Sobretot als que van exposar els seus fills al mal temps per unes idees religioses.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here