L’Agència Valenciana de Turisme destina 50.000 euros per a reparar les cobertes de l’esglèsia de Turís

0
373
Actuacions a l'esglèsia

El temple parroquial de la Nativitat de La nostra Senyora de Turís està sent sotmès durant aquests dies a una impermeabilització de les seues cobertes laterals per a evitar així els danys que produeix la humitat. Un problema que amb el pas dels anys i la deterioració d’est edifique monumental s’havia anat agreujant.
El promotor de les obres és l’Agència Valenciana de Turisme i compten amb un pressupost de 50.000 euros més IVA. L’empresa constructora és Els Piuletes, S.L., de Turís, mentre que l’encarregada de la impermeabilització és SOCYR S.A., de Vilamarxant.
Segons explica l’arquitecte director de l’obra, José Crespo, “l’estat de les cobertes era relativament bo per al temps que tenen. No obstant açò hi havia algunes filtracions d’humitat que provocaven taques en les voltes i es podien apreciar des de l’interior de l’edifici”.
Un altre aspecte negatiu era que en la part més alta de les cobertes “hi havia molt poc pendent i açò dificultava l’evacuació d’aigua de pluja malgrat el seu bon estat”.

Actuacions 
El primer pas a seguir en aquesta intervenció ha consistit a alçar acuradament totes les teules per a netejar el suport de les voltes de rajola per la cara superior. Posteriorment s’ha abocat un morter bastant lleuger de manera que quede la superfície prou llisa i pot aplicar-se sobre ella una làmina impermeable “semblada a la goma d’un pneumàtic que queda totalment pegada al morter”. Finalment es tornen a col·locar acuradament les teules que es peguen amb espuma de poliuretà perquè existisca poc pes.
La humitat també va obligar a una urgent intervenció en 2004. En una primera fase es va reparar la coberta nord-est que és la que presentava una major quantitat de filtracions.

ENRIQUE MORA FORTAÑA

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here