Un turisà, campió als 40

0
433
Fernando Gimeno en una prova

Fernando Gimeno, natural de Pinedo i turisà d’adopció, és la personificació de la superació en el que a esport amateur es refereix. Amb el temps dividit entre el manillar de la bici al matí i el volant d’un autobús de l’EMT a la vesprada, i amb quaranta anys recentment complits, porta un any esportiu en plena forma després de vèncer amb un total domini en la primera prova puntuable per a la nova edició de la Challenge de la Serrania amb un temps d’1:53:07
A més, fa uns mesos va finalitzar primer de la general i primer en la categoria Master 30 en l’IV Circuit de la Serrania BTT 2010, una de les proves més prestigioses de la província a nivell aficionat.
També l’any passat va quedar en tercera posició en la II Marxa Cicloturista Valle d’Aiora-Cofrents (151 Km) en la modalitat de carretera, on va competir amb altres set-cents ciclistes. I fa uns dies, en la mateixa modalitat, va acabar en desena posició de la general i primer en la categoria de Master 40 de la IV Lliga Social de Ciclisme Miguel Manrubia en la província de Castelló.
Per a conèixer el seu historial esportiu fa falta agafar alè i tenir al costat algun tipus de beguda isotònica perquè si no, un acaba exhaust només de llegir-ho.
Encara que els seus inicis esportius van ser amb el futbol i amb l’atletisme, des de fa tres anys s’ha centrat únicament en el ciclisme. No obstant açò, val la pena destacar que abans que una hèrnia discal ho apartara de les pistes es va ventilar quatre maratons amb temps d’impressió per a un esportista amateur: 2h 57’, 2h 50’ (dues d’ells) i 2h 45’. “Estem parlant de proves on participen entorn de les tres mil persones i jo acabava entre els llocs cinquanta i seixanta”, explica.
En l’actualitat, la pràctica del cicloturisme és per a Fernando “una necessitat fisiològica que em serveix per a cremar l’adrenalina i em condueix al benestar i a la autorrealización personal”. Alguna cosa al que també contribueixen les seues dues filles bessones, Paula i Ana, a les quals pretén inculcar el seu amor per l’esport.
I ara queden els nous reptes, aconseguir noves metes mantenint aquest nivell mental i físic. De cara al 2011 “m’agradaria competir més en carretera de cara a la Challenge en la categoria de la meua edat i participar en el Open de la Comunitat Valenciana de mountain bike. Seria pujar un escaló més en tot el que estic fent, i així fins que el cos aguante que jo crec que podria ser, a aquest nivell, uns cinc o sis anys”.

ENRIQUE MORA FORTAÑA

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here