La Festa de la Mare de Déu de la Salut rep el títol de Bé d’Interés Cultural

0
554

 La Festa de la Mare de Déu de la Salut ha rebut hui de mans de la Directora General de Patrimoni de la Conselleria de Cultura, Paz Olmos, el títol de Bé d’Interès Cultural. L’acte s’ha desenvolupat en l’emblemàtica Capella de la Troballa, l’edifici construït on estava la morera en la qual es va aparèixer la imatge de la verge per a quedar-se a Algemesí i donar vida a una de les manifestacions de fe, cultura i tradició més important dels valencians.
Representants dels diversos balls, dels quatre barris, de l’Ajuntament, de la Confraria de la Mare de Déu i el Rector de la Basílica de Sant Jaume han estat presents en un emotiu acte en el qual es reconeix el valor patrimonial de les tradicions algemesinencs. La Directora General de Patrimoni, Paz Olmos, ha destacat que amb aquesta distinció la Generalitat Valenciana reconeix el valor a la Processó de la Mare de Déu de la Salut i aposta per que es mantinga a través de la història amb els seus valors actuals.
Per la seua banda, l’alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont, ha assenyalat que es tracta d’un reconeixement al treball de tots els veïns “per saber mantenir al llarg de la història les tradicions ancestrals dels valencians. És un orgull que Algemesí siga la capital de les tradicions valencianes”.

La decisió de Patrimoni de la Humanitat, a novembre en Bali

Amb el títol de Bé d’Interès Cultural recentment estrenat, la Processó de la Mare de Déu de la Salut encara amb optimisme el seu pròxim repte, la declaració de Patrimoni de la Humanitat. Es tracta del màxim reconeixement internacional que es decidirà el pròxim mes de novembre en Bali, en la pròxima reunió de la Unesco.
Després del lliurament del títol, les màximes autoritats s’han traslladat fins al Museu Valencià de la Festa on s’ha visitat el nou espai que arreplegarà tot el material que aglutine la Festa de la Mare de Déu de la Salut amb motiu de la seua candidatura a Patrimoni de la Humanitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here