Més d’un centenar de manifestants reclamen a Alzira el tancament de la nuclear de Cofrents

0
491
Perfomance antinuclear
Els manifestants han guardat un minut de silenci per les víctimes de Txernòbil

Més d’ un centenar de manifestants han exigit esta vesprada a la Plaça Major d’Alzira el tancament de la central nuclear de Cofrents coincidint amb el 25 aniversari de l’accident de Txernòbil.

La Coordinadora Antinuclear de la Ribera ha convocat esta concentració, també per «recordar totes les víctimes dels accidents nuclears haguts, apoximadament un greu cada 10 anys.»  iH o ha fet amb una senzilla perfomance, la lñectura d’un manifest i amb un minut de silenci.

Els convocants han denunciat els «més de 100 accidents» que ha patit la nuclar de Cofrent en els darrers 10 anys, «alguns d’ells amb vessament d’isòtops radioactius a l’exterior i 25 parades no programades». Així com la decissió del govern d’allargar la vida de la nuclear valenciana, que ha complit ja 27 anys, amb el «perill» que suposa «per als riberencs, que sols estem a uns 50 km d’ella».

  Els membres d’aquesta coodinadora estimen que «hi ha solucions alternatives com l’estalvi, l’eficiència i les energies renovables, que no tenen cap perill ni pràcticament impacte ambiental i no deixen residus perillosos durant segles».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here