Indignació entre tots els confrares del Sepulcre davant els dirigents de la germandat que decidiren abandonar la processó

0
438
Directius del Sepulcre en la processó del divendres

El Germà Major de la confraria del Sepulcre, Alfredo Pellicer, està desaparegut des que va  decidir abandonar la processó del divendres, una decissió que ha «indignat» els 1.200 components d’esta històrica germandat, la més multitudinària de la Setmana Santa d’Alzira.

«Estem indignats pel que ens han fet tres dirigents» ha manifestat hui a Riberaexpress un destacat membre d’esta confraria que reclama la celebració de una reunió «urgent» per fer pública una disculpa cap tot el col.lectiu d’esta festa declarada d’Interés Turístic Nacional. Una reunió que no s’ha pogut celebrar, encara, perque Pellicer «ha desconectat el seu telèfon». Així la Junta de Germandats i Confraries (JHHCC) convocarà el germà major suplent del Sepulcre per escoltar la seua versió dels fets, donat que fins ara «ni han convocat als confrares per donar explicacions ni s’han disculpat davant l’opinió pública».

Des del Sepulcre es vol deixar clar que tots els confrares » volien seguir en la processó fins el final» sols és que «els cossos formats per les bandes, els costalers i els celadors que van organitzats seguiren, enganyats, a la capçalera sense saver perquè es desviaven per Hort dels Frares». Fins i tot han asegurat que «el sentir de tots els confrares es que deuriem haver acabat la processó perquè quan es desviarem apenes plovia» i per tant es mostren clarament contraris «a una decissió arbitrària presa per tres persones i que ha ficat en la picota el gran respecte que s’ha guanyat esta confraria». Es més este destacat membre del Sepulcre asegura que «hem processonat amb molta més pluja que la que va caure el passat divendres».

La Junta desmentix cap pressió

Des de la directiva de la JHHCC es vol aclarir que «ningú es va pressionar, ni l’Ajuntament ni Canal 9 a l’hora de decidir si es suspenia o no la processó». La decissió d’eixir a l’hora prevista es va pendre «per unanimitat» de tots i cadascun dels representants (president i delegat) de cada germandat. Això si, el president Vicent Fàbregues va advertir que «si comencem l’acabem». En la reunió de l’Assemblea General extraordinària feta poc abans de les 7 de la vesprada es va llegir el part meteorológic on deia que plouria sobre Alzira, especialment, entre les 19 i les 21 hores i que a partir de les 9 de la nit aniria remitint la pluja. La junta ha recalcat que des de Televisió Valenciana «ens donaren tota sort de facilitats i ja pel matí, quan les previsions meteorològiques eren desfavorables, ens digueren que no ha havia cap problema per a ells si finalment la processó es suspenia», segons un membre de la directiva.

Els fets

La trifulca entre els penitents del Sepulcre va tindre lloc quan els primers penitents de la confraria s’adonaren que la banda de tambors també girava per Hort dels Frares. Éstos havien vist el desviament de la xiquiband (banda de tambors dels menuts) però seguiren l’estela de la germandat de Maria Madre que circulava per Reis Catòlics. En comprovar que la banda dels majors també girava, feren marxa enrere i discutiren amb els celadors que seguint les instruccions del germà major havian donat l’ordre d’abandonar la processó. Es quan vingué la trifulca amb insults i intents d’agressió en la que va participar, també, part del públic que no entenia la decissió del Secpulcre.

Així va ser com una part dels penitents seguiren la desfilada fins la parròquia de la Mare de Dèu del Lluch i d’altres, en plena confusió, seguiren l’estela de la capçalera desviant-se pel carrer Hort dels Frares.

Cal dir que la ràpida presència policial evità mals majors i que no es va practicar cap detenció.

A més, la JHHCC ha confirmat que les confraries del Prendimiento i Cristo en la columna tampoc arribaren al final de la processó, segons va avançar este diari digital.

Riberaexpress/Fotos Toni Gordó

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here