La Junta de Confraries d’Alzira escoltarà el Germà Major del Sepulcre abans de pendre mesures per abandonar la processó

6
629
Fotos Sepulcre /Toni Gordó

L’abandonament de la processó del Divendres Sant per  la major part dels confrares del Sepulcre ha alçat una gran polèmica a Alzira per lo insòlit del cas i perquè va provocar una trifulca entre ells i en la que va intervindre també part del públic que no va entendre la decissió.  Ara la Junta de Confraries vol escoltar la versió del Germà Major, Alfredo Pellicer abans de pendre qualsevol determinació. Una reunió que es farà només passe esta primera Pasqua.

Els directius de la Setmana Santa d’Alzira també estan pendents de confirmar que altres dos germandats, la del Prendimiento i del Cristo en la columna no arribaren al final de la processó, al desviar-se pels carrers Piletes i Sant Francesc, això sí de manera més sigilosa.

El pas, la banda de música i la major part dels confrares del Sepulcre abandonaren la processó pel carrer Hort dels Frares quan desfilaven per Reis Catòlics. La decissió del Germà Major va provocar moments de gran tensió entre els confrares partidaris de seguir processonant i els que volien abandonar. Fins i tot els espectadors de la zona increparen als confrares del Sepulcre. La trifulca, amb insults i intents d’agressió va anar a més fins el punt d’intervindre varios agents de la policia local per calmar els ànims. La fugida del Sepulcre va ser molt més cridanera que les altres esmentades perquè és la confraria més multitudinària de la processó del Sant Soterrar.

Este fet ha sigut valorat de forma «molt negativa» per part del president de la junta, Vicent Fàbregues qui té previst escoltar, primer, al germà major del Sepulcre, Alfredo Pellicer, i tot seguit a la junta directiva al llarg de la pròxima setmana.  Fàbregues pretèn  que «primer es gelen les coses» però ha recordat que  els representants de les 18 confraries «votaren per unanimitat eixir a l’hora prevista a pesar de les desfavorables previsions meteorològiques».

Els presidents de les respectives germandats preferiren esta opció a la de retardar l’inici de la processó i a la de suspendre-la, definitivament, pel mal oratge. Fàbregues també s’ha mostrat un tant crític amb la banda de la Societat Musical d’Alzira que no va eixir acompanyant al pas de La Creu que tanca la desfilada, tal i com estava previst. «S’excusaren en que es podien fer malbé els instruments valorats en més de 150.000 euros, però no ho acaba d’entendre perquè altres bandes eixiren i aguantaren tota la processó». Tot i que segons ha pogut esbrinar la junta «alguna que altra banda va abandonar durant el recorregut». Fons de la Societat Musical d’Alzira han explicat a este diari digital que «la banda, en este cas composada per 90 músics, no ix quan plou donat l’elevat cost de la reparació dels instruments».

La directiva de la JJHHCC té la intenció de convocar, només passe la Pasqua una assemblea general per tractar esta problemàtica provocada per la pluja que començà a caure instants abans de l’inici de la processó i no va parar fins les 23,30 hores aproximadament.

RIBERAEXPRESS/ FOTOS TONI GORDÓ

6 Comentarios

 1. Este tema debe de ser mas que justificable, pues si la banda de música decide no salir o retirarse por el alto riesgo en sus instrumentos debemos respetar su decision. En estas circunstancias hay que tener una gran unión entre los músicos, pues si se estipulara en los contratos que encaso de salir con lluvia se triplicara el precio de este, seguro que las cofradias se lo pensarian dos veces antes de afrontar ese gasto, no creen?.
  Como músico que soy no estoy dispuesta a exponer mi instrumento de madera ( valorado en 3000€) por un acto por muy solemne que fuere, ni por el triple del precio del contrato. Para mas «inri» encima exponerme a un catarro.
  Espero que el conflicto se arregle respetando democraticamente la decision de la majoria y de la forma mas discreta, pudiendose llegar a un consenso para los años futuros.

 2. Lo que se tenia que haber hecho es quedarnos en casita, suspenderse, suspenderse. Tres horas o más bajo la lluvia,,, hay que ver,,,,, cuantos problemas nos hubieramos ahorrado. El realizar la procesion fue de tener un par de narices, totalmente licito el decidir abandonar, como el no hacerlo. Y ahora, snif snif… levanto el moco. Tiene que pasar a la historia como una simple anecdota, pidiendo disculpas i mil perdones a quienes no lo vieran asi. ademas creo que si la junta es «democratica» no tiene nada que hacer en este tema. Yo puedo decidir o no si me salgo del rio o continúo hasta el final.. Hoy un amigo de xavita me decia …. recollons els del teu poble,, quina categoria,, ploguent i tot.. pos si que son beatos al teu poble.. o es que no esteu be?? Yo primero le he dicho que no,, snif, snif, que no somos pueblo, y si de ciudad. Y si, que tiene razon, y que yo al menos no acerte con mi asistencia, snif,snif. Atxisssss… recollons.

 3. La gent que critica la decisió de la banda és que no té ni idea del que val un instrument ( i la seva reparació). No feia temps per sortir, ni cap banda, ni cap de les germandats, però clar…com estava la tv, no es podia suspendre, doncs que sapiguen que aquesta hagués sigut la decició més encertada. I estic segura que la gent ho haguera entés perfectament, això que hi havia gent increpant a les germandats que marxaven…jo estava i no era aixi, és més, l’opinió majoritaria era que què feia aquesta pobra gent mullant-se processant i tocant pel carrer amb el mal temps que feia.
  La decissió de la banda va ser totalment correcta. Jo vaig veure a altres grups de músics tocant amb els instruments tapats en plàstics (i ells també) i era francament patètic.
  La gent que critica aquesta decisió és que no s’estava mullant, o que no en té ni idea.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here