La pluja s’ha rendit al final davant l’empenta dels 25 passos de la Setmana Santa d’Alzira i la força d’una tradició ancestral

3
489

Les previsions meteorològiques s’han complit, malauradament, i tot just a l’hora d’eixir la processó del Divendres Sant apareixia la pluja. Però això sols ha fet que la més important desfilada processonal d’Alzira es retardara un quart d’hora perquè a les 19,15 hores, desafiant al cel, arrancà la banda de dolçaines i tabals i a continuació la totalitat de les germandats que han pogut fer el recorregut tradicional per la capital de la Ribera.
Prèviament els confrares han fet la seua feina cobrint amb toldos de plàstic les imatges dels 25 passos. Finalment l’empenta dels milers de confrares i d’espectadors aconseguiren guanyar-li la partida a una pluja que abandonava Alzira un parell d’hores abans que finalitzara la processó. La gent, paraigües en mà, ha aguantat, estoicament, les varies hores de una desfilada on la inclemència meteorológica no ha impedit el clàssic repartiment de caramels i peladilles.
Segles de devoció, segles de tradició i història. Així es pot descriure la processó del Sant Enterrament que hui s’ha celebrat a Alzira amb tots els ulls mirant al cel per el risc de pulges. Entre muralles i edificis plens d’història van desfilar els passos de la Setmana Santa d’Alzira, declarada d’Interès Turístic Nacional.
Més de 30.000 persones es van donar cita en els carrers per a contemplar els 25 passos, les 18 confraries i germandats i els prop de 8.000 confrares i germans que van acompanyar a la rica imatgeria.
Una de les peculiaritats d’aquesta processó és el repartiment de caramels i peladilles pels confrares, que la converteixen en la més dolça de la Comunitat. La processó va partir del Crist (barri de la Vila) i va obrir la desfilada una banda de dolçainas i tabals.
A continuació, va aparèixer la Confraria del Sant Sopar, (guanyadora del Concurs de Dosels) una grandiosa anda, a la qual li seguia el Sant Calze, per a continuar amb l’espectacular talla d’Antonio Ballester que representa a Jesús en l’Hort.
Els 350 confrares del Prendimiento del Senyor i Verge de l’Esperança van lluir les seues vestes fosques, que representen la nit, i el caputxó blanc.
La processó va continuar amb el Crist en la Columna i la Coronació d’Espines. El roig de les vestes dels confrares del Ecce-Homo va donar pas a una de les imatges més venerades: la de la *Archicofradía de Jesús Natzaré i Verge del Sufragi.
La Santa Faç, el Sant Espoli i Verge del Perdó, la Crucifixió del Senyor donen pas al silenci en els carrers d’Alzira amb els 400 germans del Crist en l’Agonia. La gent s’emociona amb la imatge del Crist a muscle que discorre pels carrers a ritme dels tambors i timbals.
María Mare, ja en peu, li va seguir en la desfilada i, a continuació el Pas del Poble, el Devallament, que va tornar a impressionar al públic pels prop de 80 portants que van portar al muscle els 1.500 quilos que pesa aquesta anda, per a acabar aquesta part de la processó amb la Dolorosa.
Santa Maria Magdalena Camí del Sepulcre del Senyor va precedir a un altre dels moments més emotius de la processó; al muscle, amb tambors i 1.100 germans, va desfilar el Sant Sepulcre. La Passió acaba amb la confraria de la Verge de la Soletat. La processó la va tancar la Junta de Germandats, que presideix Vicent Fábregues, amb la Santa Creu, les autoritats, el clero, i els clavaris majors, Ernesto Montalvá i Mª Jesús Benavent.

3 Comentarios

 1. La pluja ens acompanyat tota la processo sense que escampar·a en cap moment, els carrers plens de gent amb paraigues vivint la devoció d’aquesta setmana santa alzirenya.

  Gracies Cofrares

 2. Queridos HERMANOS,SIN CRISTO:
  «Significado de la palabra HERMANO:
  En apenas 7 letras se esconde un sinfín de significados. Un hermano es un igual, es un amigo, es un ejemplo… donde reside la poesía, el verso incierto, el amor, la IGUALDAD, la vida. En estos tiempos difíciles ser hermanos valdría más que mil palabras.
  Al parecer al Cabildo de la HERMANDAD de caballer…os del Santo Sepulcro,ayer durante la procesion del santo entierro se les olvido el significado de la palabra HERMANO,abandonando a sus HERMANNOS que procesionabamos delante de nuestro Cristo yacente,a sus HERMANOS del publico asistente al santo entierro de Alzira que esperaban bajo la lluvia el paso del SANTO SEPULCRO.
  Gracias a los HERMANOS que finalizaron la procesion del santo entierro,que con orgullo y sin renunciar a ningun HERMANO tanto de dentro como de fuera de las filas llegaron a las puertas de la Arciprestral de la Virgen del LLuch.»

  • Señor Folgado.
   Veo un resquemor en las palabras escritas alla donde las a dejado.
   Rogaria se presentara en la Asamblea General del Santo Sepulcro y lo explicara alli mismo esas palabras.
   Si alguno no acabo la procesion, como fuimos nosotros, no fue nuestra decision.
   Asi que pediria un respeto a todos los integrantes de costaleros, celadores, penitentes y los de la banda de tambores.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here