7.000 confrares es preparen per a la processó del Divendres Sant a Alzira pendents del cel

0
604

Imatges que es repetiran esta vesprada

Pendents de la meteorologia i dels possibles ruixats que puguen caure aquesta vesprada, els 7.000 confrares de les diferents germandats i confraries d’Alzira es preparen per a la processó del Sant Soterrament que començarà, com és tradicional, en el Crist, a les set de la vesprada.
Aquesta matinada s’ha celebrat la processó del Silenci des de la parròquia de l’Encarnació, després que a Alzira el cel descarregara prop de 25 litres per metre quadrat.
De totes maneres, les previsions marquen sol al matí i núvols amb possibilitat de tempestes a la vesprada-nit, segons ha avançat a les 7 de la matinada «l’home del temps» de Ràdio 9, Jovi Esteve: «Pel que fa a HUI DIVENDRES SANT, després del pas d’una línia de pluges esta passada nit, el dia arranca amb el cel ras i amb un sol que no durarà molt, la veritat perquè l’atmosfera encara continua molt inestable i , per tant, amb el calentament que tindrem al llarg del matí, de vesprada les tronades creixeran com a bolets per tot l’interior de la nostra Comunitat. Tronades que avançaran cap al litoral i, en este desplaçament i recorregut, haurem d’estar molt pendents perquè de nou la pluja tornarà a banyar els nostres carrers».

Però les confraries estan esperançades que el temps done una treva i se celebre un dels actes més multitudinaris que es fan a la capital de la Ribera Alta, on prop de 30.000 persones presenciaran aquesta processó on la fe s’uneix a la tradició.
Una de les característiques d’aquesta celebració és el repartiment de caramels i peladilles, a més de poder admirar el colorit de les vestes i la rica imatgeria alzirenya.
Al matí, començaran a desmontar-se els dosels per a traslladar les imatges a les custòdies decorades amb flors. Tots esperen que la processó del Divendres Sant es desenvolupe amb tota normalitat i que el temps respecte aquesta tradició que a Alzira ve del segle XVI.

Foto: Toni Gordó

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here