Vilella presentarà una querella criminal contra l’Ajuntament d’Alzira si el consistori executa el seu aval de 675.000 euros

1
293
Vilella, este matí

Els promotors del Centre Comercial Vilella han amenaçat al govern municipal d’Alzira en presentar una querella criminal contra l’Ajuntament cas de no negociar amb ells la devolució de l’aval de 675.000 euros en poder del consistori des que els atorgara la condició d’agent urbanitzador.

«Ens estem jugant el patrimoni dels  avalistes» ha advertit el portaveu de la firma promotora del complexe comercial, Javier Jiménez este migdia durant una conferè

ncia de premsa. Una querella  criminal que obeix a «una presunta negligència dels tècnics i dels responsables de l’Ajuntament», ha afegit Jiménez per «ocultar»  durant algún temps la senténcia del Tribunal Suprem on els magistrats ratificaren l’incompliment de  la legislació urbanística estatal per part de l’empresa. El consistori demanà un informe al Consell Jurídic Consultiu el 19 de juliol de l’any passat que recoamnà a l’Ajuntament que retirara a Vilella la condició d’agent urbanitzador quan el Tribunall Suprem havia notificat la resolució definitiva el 10 de juny anterior, tot i que els promotors del centre comercial no la conegueren fin el mes d’agost. Esta ocultació de la sentència és considerada «clau» pel portaveu dels promotors alzirenys fins el punt de considerar que l’Ajuntament va incòrrer en «prevaricació».

Jiménez no entén que l’equip de govern no assumira la gestió directa per continuar la urbanització del sector Vilella-1 quan se li va anular la figura d’agent urbanitzador i , per contra «vaja a gestionar-la ara». Aleshores considera que les obres de Vilella no s’haurien paralitzat i el centre comercial ja seria un fet. «Hi han solucions» digué Jiménez mostrant la seua disposició a arribar a un acord amb les autoritats municipals, tot i preguntar-se perquè l’alcaldessa no va assumir la gestió municipal directa abans.

Així  l’Ajuntament es farà càrrec d’urbanitzar el sector amb l’aportació econòmica dels dos propietaris dels terrenys on es troba el PAI; la inmobiliaria de Bancaixa, amb més del 88% i Tenisquasch  amb prop del 12%.

Javier Jiménez vinculà la retirada del crèdit a l’empresa promotora, per part de Bancaixa, a la declaració de nulitat de l’agent urbanitzador, «jo m’assabente ara» ha dit davant els mitjans de comunicació locals.

L’empresari local ha negat que Vilella es lucrara amb la venda a Bancaixa per prop de 46 milions d’euros, quan una empresa especialitzada havia taxat les obres fetes en 84 milions d’euros i una empresa francesa s’havia compromés a comprar el centre comercial acabat per 150 milions d’euros.

Jiménez explicà que 30,5 milions d’euros es destinaren a saldar el crédit de Bancaixa, 10 milions a pagar les obres realitzades per l’empresa Vias y Construcciones, 1,2 milions d’euros que es pagaren a l’Ajuntament pel permís d’obres, a més del pagament d’altres gastos i impostos.

El representant de Vilella va ser molt crític amb el regidor del Bloc, Carles Aranda per haver aludit en el última plenari a la «confluència d’interessos entre el govern i l’empresa» i sobre tot per qualificar «de fracàs empresarial i polític» este projecte comercial.

Text i fotos: RIBERAEXPRESS

1 Comentario

  1. Por favor! qué vergüenza en el fondo y encima con amenazas! Eso es querer sacarle al pueblo lo que no han conseguido con sus operaciones de especuladores por culpa de la crisis. Me alegro que casi todos los partidos vayan de la mano para parar a esta gente. Muy bien el bloc por saber ser crítico pero defender los intereses del ayuntamiento que es su obligación

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here