La Confraria del Santíssim Crist de la Fe de l’Alcúdia celebra el seu centenari

0
540
Confraria del Santíssim Crist de la Fe

El dilluns a la nit va ser el torn de la confraria de la Santíssima Verge de la Soledat. Amb vesta negra i capa daurada, les arrels d’aquesta confraria es remunten al segle XVIII, concretament s’han trobat referències a documentació de l’any 1767. Segons les dades registrades, la Soledat ix a la processó amb la bandera actual des de l’any 1895 i recupera les vestes negres l’any 1914, a les quals van afegir la capa daurada cap a finals dels anys 70.

Un altra de les decanes de la Setmana Santa alcudiana, la confraria del Santíssim Crist de la Fe, celebra enguany el seu centenari. Una data important que està celebrant amb diversos actes. A més de l’exposició commemorativa, de la qual poden gaudir fins el 30 d’abril al carrer Sant Francesc número 25 de l’Alcúdia, i del concurs de fotografia de Setmana Santa, la processó d’ahir dimarts va sorprendre al públic per la seua senzilla espectacularitat. La confraria va elegir sortir de les ruines de l’antic convent, lloc des d’on sortien antigament, celebrant una xicoteta tamborada amb la seua banda dintre del recinte. Amb un ritme i una sonoritat excel·lents es donava pas a la processó, acompanyats per primera vegada de la Coral Nova Creació de l’Alcúdia, cantant al Crist darrere de la imatge, una imatge duta a muscles pels membres, homes i dones, de la centenària confraria.

Fotos David Pascual/Text Alba Sanchis

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here