EU d’Alzira proposa llevar el trànsit dels carrers Hort dels Frares i Piletes per fomentar el comerç local

0
473

La formació política EU d’Alzira considera que el model de grans centres comercials en la perifèria «ha tingut uns resultats nefastos per a la ciutat, amb la fugida de diverses empreses comercials i uns desastres en les planificacions urbanístiques que hem pagat tota la ciutadania d’Alzira». Fins i tot considera que » el més greu és que s’ha portat a terme un model de ciutat que ha perjudicat la vitalitat del centre urbà».

En front d’això, EU-Alzira proposa «la peatonalització dels carrers Hort dels Frares i Piletes, per a què el trànsit rodat es desplace a vies que poden suportar un major trànsit, especialment per mitjà de les vies perifèriques, com han reclamat els veïns de la zona».

Per a Ivan Martínez , candidat a l’alcaldia d’Alzira per EU: “cal començar un projecte que incloga la peatonalització de la barriada de Sant Joan i de la Plaça Major, que done prioritat als vianants i incentive a la ciutadania a deixar els vehicles i que opte a altres alternatives menys problemàtiques.

Carrer Piletes
Carrer Hort dels frares

Juntament a això, per revitalitzar aquesta zona, des d’EU proposem l’extensió de l’àrea de protecció per mantindre l’urbanisme tradicional d’aquestes zones, que incloga incentius per a obrir negocis que mantinguen l’aspecte típic d’aquestes àrees. És a dir, estendre els plans efectuats en la vila a altres barris de la ciutat.”

En efecte, en altres àrees de la ciutat on s’han dut a terme projectes semblants, «ha augmentat l’activitat comercial i ha servit per recuperar antics edificis» segons esta formació política que fica com exemples a seguir a les ciutats de Xàtiva i Gandia en contar «amb unes potents àrees comercials urbanes».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here