Els dosels d’Alzira exhibixen l’acurat treball dels confrares a milers de visitants

0
397
Últims retocs al dosel de la Santa Cena
Dosel del Sepulcre

Els primers dosels d’Alzira obriren anit les portes als milers de visitants que fins el próxim dijous passaran per vore de prop les escenes recreades per 19 confraries.

Malgrat ser ahir  el primer dia i no estar a punt la totalitat dels dosels es registraren les primeres cues davant les cases dels clavaris del Sepulcre, la Soledat i la Dolorosa, entre d’altres.

Els dosels és una tradició arrelada a Alzira que també es fa a Alberic, a Tous i Benifaió a la comarca de la Ribera.

Segons Eduardo Part el primer dosel data de finals del segle XVIII i el va fer la germandat de la Dolorosa. Antigament l’ornamentació dels passos es feia tan sols amb teles i motius florals, però la sana rivalitat originada amb la concesió de tres premis ha desembocat en unes espectaculas ornamentacions on s’utilitzen diversos materials que recreen capelles, carrers, temples, horts i cases de l’antiga Judea.

Els nou membres del jurat recorreran, hui dimecres, els diferents passos per emetre el corresponent veredicte ja de matinada com és costum. Per cert que a partir de les 6 d’esta vesprada els visitants dels dosels es trobaran amb l’actor alzireny, Alex Gadea, amb la cantant, Elsa Baeza, també amb la consellera, Paula Sànchez de León ó el regidor de València, Silvestre Senent que acompanyaran a l’alcaldessa Elena Bastidas i els clavaris majors, Ernesto Montalbá i Mª Jesús Benavent.

D’altra banda, anit, finalitzaren els trasllats amb els passos de la Santa Cruz de la Junta de Germandats i Confraries, del Santo Cáliz, del Ecce Homo i de Maria Madre, a més del via crucis de la confraria del Crucifixión de Jesús.

Pas de la Crucifixión de Jesús
Mig centenar de veïns de Sueca anit davant la Soledat

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here