L’Entrada de Jesús a Jerusalem i el Sant Sepulcre enceten la Setmana Santa a l’Alcúdia

0
520
Entrada de Jesús a Jerusalem

Ahir Diumenge de Rams començava la Setmana Santa alcudiana amb l’eixida de la confraria de l’Entrada de Jesús a Jerusalem. La Confraria més recent de l’Alcúdia es va fundar l’any 2001, originalment conformada només per 38 dones, però que amb el temps ha anat incorporant també homes a les seues files i cresquent de manera considerable. Precedida per tabals, dolçaines i gaites, la processó va finalitzar a l’Església de Sant Andreu amb la tradicional benedicció de les palmes, típica del Diumenge de Rams.

A la nit era el torn del Sant Sepulcre, amb la seua magnífica banda de tambors formada per membres de la pròpia confraria. El recorregut començava a l’ermita de Sant Antoni, passant per l’estació i la nòria, amb gran presència de públic i gran expectació, sobretot dels més menuts.

La setena confraria que es va fundar a l’Alcúdia remunta les seues arrels a l’any 1953. Fins l’aparició de l’Entrada de Jesús a Jerusalem va ser l’última en constituir-se i, tradicionalment, la primera en sortir la nit del Diumenge de Rams.

Fotos David Pascual/ Text Alba Sanchis

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here